Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
07 05 /18:02

P. Gražulis nubaustas dėl sovietinių simbolių demonstravimo ir trukdymo teisenai

Buvusiam Seimo nariui, į Europos Parlamentą (EP) išrinktam Petrui Gražuliui sostinės policija skyrė 300 eurų baudą dėl sovietinių simbolių demonstravimo ir trukdymo administracinei teisenai.
Petras Gražulis
Petras Gražulis / Lukas Balandis / BNS nuotr.

Vilniaus apskrities policijos atstovė Julija Samorokovskaja penktadienį BNS patvirtino, kad P. Gražuliui surašyti du administracinio nusižengimo protokolai, skiriant baudas po 150 eurų.

„Vienas (Administracinių nusižengimų kodekso – BNS) straipsnis yra už sovietinės simbolikos demonstravimą, o antras už daiktinių įrodymų slėpimą“, – nurodė J. Samorokovskaja.

Politikas savo „Facebook“ paskyroje įkėlė vaizdo įrašą, kuriame prie sostinės policijos komisariato tvirtina baudą skųsiantis.

„Nemokėsiu bausmės, skųsiu teismui ir manau, kad aš teismą laimėsiu“, – teigė P. Gražulis.

Jis anksčiau sakė, kad administracinė byla jam iškelta dėl pernai vykusiame mitinge politikui įteiktos sovietinės uniformos, kurią šis siekė perduoti parlamento vadovei Viktorijai Čmilytei-Nielsen.

Politikas taip pat yra kaltinamas LGBTIQ asmenų niekinimu.

Šią baudžiamąją bylą Vilniaus apygardos teismas pradėjo nagrinėti kovą, joje paskelbta pertrauka iki rugsėjo, įpareigojus prokurorę per šį laikotarpį kreiptis į EP dėl P. Gražulio patraukimo baudžiamojon atsakomybėn.

Seimas pernai lapkritį panaikino P. Gražulio teisinę neliečiamybę, kad byloje jam būtų galima pateikti įtarimus, o gruodį per apkaltą dėl priesaikos sulaužymo balsavus už kitą Seimo narį panaikino parlamentaro mandatą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi
Reklama
„Teleloto“ naujienos ne tik tarp vedėjų: nuo šiol laimės visi studijos žaidėjai
30 metų su ypatingais vaikais dirbanti mokytoja Irutė: neįsivaizduoju, kaip galime skirstyti vaikus