Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Paaiškėjo, kokios nuobaudos už vairavimą išgėrus sulaukė buvęs Kėdainių meras Saulius Grinkevičius

Buvęs Kėdainių meras Saulius Grinkevičius, dabar einantis rajono tarybos nario pareigas, penktadienį sulaukė teismo sprendimo už tai, kad vairavo neblaivus. Teismas jam uždraudė vairuoti kelių transporto priemones vienerius metus. Be to, S. Grinkevičius turės sumokėti 20 tūkst. eurų – nuspręsta iš jo išieškoti konfiskuotino automobilio vertės dalį atitinkančią pinigų sumą.
Saulius Grinkevičius
Saulius Grinkevičius / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Tokį sprendimą penktadienį, rugsėjo 20 dieną, paskelbė teismas, tenkindamas Kauno apylinkės prokuratūros Penktojo skyriaus prokuroro nutarimą nutraukti ikiteisminį tyrimą S. Grinkevičiaus atžvilgiu dėl nusikalstamos veikos, numatytos Baudžiamojo kodekso 281-1 straipsnio 1 dalyje (Vairavimas išgėrus, kai nustatytas didesnis nei 1,5 promilės girtumas), perduodant laiduotojui laidavimui vienerių metų laikotarpiui be užstato.

Neblaivus prie vairo S. Grinkevičius buvo sulaikytas rugsėjo 8-ąją, sekmadienį, apie vidurdienį, kai Kėdainių rajono policijos komisariato pareigūnai Kėdainių mieste ir rajone organizavo reidus.

Apie 12.00 val. Kėdainių rajono Vilainių kaime buvo sustabdytas automobilis „Porsche“.

Policijos suvestinėse teigiama, kad šį automobilį vairavo neblaivus 65-erių metų vyras. Vairuotojui nustatytas vidutinis girtumo laipsnis – 1,65 promilės.

Nors policija pateikia tik nuasmenintus duomenis, tačiau beveik nėra abejonių, kad čia kalba eina būtent apie buvusio Kėdainių mero ir dabartinio rajono tarybos nario liberalo S. Grinkevičiaus sulaikymą.

Paviešinus šią informaciją „Rinkos aikštei“, tą pačią dieną iš komunikacijos agentūros „Maniac“ gautas S. Grinkevičiaus komentaras:

„S. Grinkevičius: esu dėkingas pareigūnams, padariau nepateisinamą klaidą, atsakysiu kaip numato įstatymai.

Visų pirma noriu padėkoti pareigūnams, budėjusiems sekmadienį. Jų profesionalumas ir pareigingumas buvo pavyzdinis. Esu dėkingas jiems, kad sustabdė, neleido vairuoti toliau. Buvau neblaivus ir to nepateisinu niekaip. Pasielgiau netinkamai, netoleruotinai. Prisiimu atsakomybę bei visas pasekmes pilnumoje. Esu pasiruošęs atsakyti už tokį savo netinkamą elgesį kaip numato mūsų šalies įstatymai, o pareigūnams noriu tik dar kartą padėkoti, kad apsaugojo tiek kitus eismo dalyvius, tiek mane patį“, – sakė jis.

Redakcijai atsiųstame agentūros pranešime taip pat teigiama, kad S. Grinkevičius stabdo narystę „Liberalų sąjūdyje“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas