Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
09 13 /17:07

Paaiškėjo, už kokį atlygį įtariamas žudikas ėmėsi kovotojo R.Morkevičiaus nužudymo

Kauno apygardos teisme, prabėgus net 8-eriems metams nuo žmogžudystės, pratęstas didžiulio rezonanso visuomenėje sulaukusios kovotojo Remigijaus Morkevičiaus nužudymo bylos nagrinėjimas. Pagarsintas didelės apimties kaltinamasis aktas. Prieš teismą stojęs Europoje gerai žinomas samdomas žudikas iš Estijos Imre Arakas davė parodymus ir prisipažino, už kokią sumą sutiko imtis kruvino darbo.
Remigijus Morkevičius ir  Imre Arakas
Remigijus Morkevičius ir Imre Arakas / 15min montažas

Rugsėjo 13 dieną suplanuotame posėdyje nukentėjusieji dalyvavo nuotoliu.

Nužudyto R.Morkevičiaus gyvenimo draugė pateikė prašymą bylą nagrinėti jai nedalyvaujant. Tokį sprendimą ji priėmė dėl patiriamų didelių išgyvenimų.

Teismas nutarė šiame posėdyje bylą nagrinėti jai nedalyvaujant, tačiau nukentėjusioji byloje yra pareiškusi civilinį ieškinį. Kai bus suplanuota jos, kaip nukentėjusiosios, apklausa, ji privalės atvykti.

Liudytojai į šį posėdį nekviesti.

Šovė, bet nenušovė

Prokuroras Zdislavas Tuliševskis pagarsino sutrumpintą kaltinamojo akto versiją.

I.Arakas kaltinamas ne tik R.Morkevičiaus nužudymu, bet ir kiek anksčiau tais pačiais metais įvykusiu pasikėsinimu nužudyti Giją Zabachidzę.

Paaiškėjo, kad už tai samdomam žudikui buvo pažadėtas 25 tūkst. eurų atlygis.

Žmogžudystės užsakymą pateikė, kaip nurodė pats kaltinamasis, vienas didžiausių narkotikų prekeivių Rytų Europoje – estas Toomas Helinas. Jis kaltinimų taip ir nesulaukė, nes mirė.

2016 m. pavasarį gavęs užsakymą, I.Arakas pasirūpino cheminėmis medžiagomis bei ginklu, atvyko iš Ispanijos, kur gyveno, į Lietuvą „Golf“ automobiliu ir apsistojo bute Baltijos g. Sulaukęs „taikinio“ adreso, jis atliko žvalgybą.

Atvykti į Kauną I.Arakui teko keletą kartų, nes nurodytu adresu G.Zabachidzės vis neaptikdavo.

Galiausiai estui buvo pateiktas naujas nukentėjusiojo adresas. Šįkart atvykęs į Kauną jis apsistojo svečių namuose „Naktigonėlė“.

Išanalizavęs naujai pateiktą G.Zabachidzės gyvenamąją vietą, I.Arakas užkasė ginklą netoli nusikaltimo vietos. Nusprendė, iš kur geriausiai būtų atlikti šūvius.

Galiausiai jis įlipo į nukentėjusiojo kotedžo balkoną ir dukart šovė per pravirą balkono langą į lovoje gulintį G.Zabachidzę. Tuo metu šio sugyventinė gulėjo šalia.

Vis dėlto, savo nusikaltimo I.Arakas nebaigė, nes viena kulka pataikė į sieną, kita – į nukentėjusiojo kaklą. Suteikus medikų pagalbą, G.Zabachidzė išgyveno.

Atlikęs šūvius, I.Arakas išmetė ginklą ir šaudmenis į Nemuno upę, išvyko į Ispaniją.

Pirmas bandymas – nesėkmingas

2016 m. rudenį I.Arakas sulaukė dar vieno estų nusikalstamo pasaulio autoriteto T.Helino užsakymo – prašyta nužudyti žinomą Lietuvos kovotoją R.Morkevičių. Už tai pasiūlytas dvigubai didesnis atlyginimas – 50 tūkst. eurų.

I.Arakui buvo perduotas saugaus bendravimo ryšio telefonas. Galiausiais nurodyta R.Morkevičių nužudyti greitai. Pateiktas „taikinio“ gyvenamosios vietos adresas, nurodyta, kokį automobilį vairuoja R.Morkevičius.

2016 m. lapkritį I.Arakas su „Golf“ atvyko iš Ispanijos. Su savimi turėjo pistoletą ir mažiausiai 15 šovinių. Vėl apsistojo „Naktigonėlėje“.

Žudikas išanalizavo R.Morkevičiaus judėjimą, stebėjo jo gyvenamąją vietą, parinko geriausią vietą atlikti šūvius.

Galiausiai lapkritį įvyko pirmasis bandymas nužudyti R.Morkevičių. I.Arakas priėjo kovotojui iš nugaros ir šovė, tačiau ginklas neiššovė.

Nusikaltimo įrankį I.Arakas užkasė Mosėdžio g.

Galiausiai lapkritį įvyko pirmasis bandymas nužudyti R.Morkevičių. I.Arakas priėjo kovotojui iš nugaros ir šovė, tačiau ginklas neiššovė. Po šio bandymo kaltinamasis išvyko į Taliną.

Grįžo su automatu

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas