Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Pagalbos telefonu pranešė apie kapinėse žalojamus medžius

Kėdainių rajone – beprecedentis atvejis. Prieš keletą dienų Bendrajame pagalbos centre gautas pranešimas apie tai, kad Kėdainių rajono kapinėse tyčia žalojami medžiai. Įvykio vietoje lankėsi ir aplinkosaugininkai, ir seniūnijos atstovai. Informacija perduota savivaldybės Viešosios tvarkos skyriui. Jei įtarimai pasitvirtins, o pažeidėjas bus nustatytas – jam grės piniginė bauda, gali tekti atlyginti ir gamtai padarytą žalą.
Pažeistas medis
Pažeistas medis / Rinkosaikste.lt nuotr.
Temos: 2 Medis Kėdainiai

Pranešė pagalbos centrui

Liepos 8-ąją Bendrąjį pagalbos centrą pasiekė neįprastas pranešimas – paskambinęs pranešėjas informavo, jog Kėdainių rajono Pelėdnagių seniūnijos Gelnų kaimo kapinėse tyčia žalojamos sveikos pušys.

Į pranešėjo nurodytą įvykio vietą pasiųsti Aplinkos apsaugos departamento Kauno valdybos Jonavos aplinkos apsaugos inspekcijos pareigūnai.

Kadangi medžiai auga kapinėse, kurias prižiūri ir administruoja seniūnija, informacija perduota Kėdainių rajono savivaldybės Viešosios tvarkos skyriui.

Pažeistos 3 pušys

Įvykio vietoje susitiko Pelėdnagių seniūnijos atstovai bei aplinkosaugininkai. Gelnų kaimo kapinėse buvo matyti pušys, kurių kamienuose išgręžtos maždaug 15–25 cm gylio skylės, įtarta, kad gali būti pripilta cheminių medžiagų. Taip pat pirminės apžiūros metu buvo matyti, kad skylės užkištos kažkokia medžiaga, panašia į plastiliną, seniūnijos atstovai teigė manantys, kad taip galimai bandyta maskuoti skyles. Iš viso tokiu būdu pažeisti 3 medžiai.

Kadangi medžiai auga kapinėse, kurias prižiūri ir administruoja seniūnija, informacija perduota Kėdainių rajono savivaldybės Viešosios tvarkos skyriui.

Jeigu pasitvirtins

Jeigu įtarimai pasitvirtins ir bus nustatytas asmuo ar asmenys, kurie galimai žalojo medžius, šiems gresia administracinė bauda bei gali tekti atlyginti padarytą žalą gamtai.

Savavališkai kertami ar marinami medžiai (įkalus pleištus, kad medžiai greičiau džiūtų) – nusikaltimai gamtai ir rajonui, kurie nėra toleruojami.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi
Reklama
„Teleloto“ naujienos ne tik tarp vedėjų: nuo šiol laimės visi studijos žaidėjai
30 metų su ypatingais vaikais dirbanti mokytoja Irutė: neįsivaizduoju, kaip galime skirstyti vaikus