Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti
01 03 /10:13

Tragedija Viršuliškėse: ugniagesiai pastebėjo vaiko kūną, skelbiama, kaip motina jį bandė ištraukti

Sostinės daugiabutyje Viršuliškėse naktį buvo pastebėtas galimai vaiko kūnas, BNS patvirtino Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento (PAGD) atstovė Vida Šmigelskienė. Tuo tarpu socialiniame tinkle sklinda esą žuvusiojo sesers įrašas, kuriame tvirtinama, kad name likęs vaikas buvo septynerių metų, jis buvo prispaustas nuvirtusios sienos po sprogimo.

Pastebėtas tikriausiai vaiko kūnas

„Šią naktį 4.17 val. vykdant išorinę žvalgybą buvo pastebėtas galimai vaiko kūnas“, – sakė V. Šmigelskienė.

Anksčiau gaisro metu buvo skelbta apie dingusį vaiką. Ugniagesiai antradienį teigė, kad apie name likusį vaiką pranešė jo motina, išvežta į ligoninę.

Dar antradienį buvo pranešta apie ugniagesių gaisravietėje pastebėtą suaugusio žuvusiojo kūną, tačiau ugniagesiai neturėjo galimybės prie jo prieiti.

Antradienį apie 11 val. kilęs gaisras trečiadienio rytą likviduotas, patvirtino PAGD atstovė.

„7 val. 12 min. paskelbta gaisro likvidacija, ugniagesiai toliau vykdo baigiamuosius darbus“, – informavo V.Šmigelskienė.

PAGD direktoriaus pavaduotojas Mindaugas Kanapickas sakė, kad nepilnamečio kūnas buvo pastebėtas per ketvirto aukšto langą. Ugniagesiai dirbti pastato viduje vis dar negali dėl nestabilių pastatą laikančių konstrukcijų.

VIDEO: Gaisras Viršuliškėse: pranešama, kad daugiabutyje įvyko sprogimas

„4 val. 17 min. išsisklaidžius dūmams, atvėsus konstrukcijoms ir nustojus garavimui buvo pastebėtas iš išorės pro ketvirto aukšto langą kūnas, spėjam, kad nepilnamečio asmens“, – trečiadienio rytą LRT radijui sakė M. Kanapickas.

PAGD direktoriaus pavaduotojas patvirtino, jog daugiau žuvusiųjų neturėtų būti, nėra informacijos apie pastate galėjusius būti kitus asmenis.

M.Kanapickas teigė, jog šiuo metu sprendžiama, kaip sutvirtinti pastato laikančiąsias konstrukcijas, kad jis negriūtų ir ugniagesiai galėtų patekti į vidų.

Dramatiškas įrašas: vaiko negalėjo ištraukti

Tuo tarpu socialiniame tinkle „Facebook“ sparčiai plinta vaiko seserimi prisistačiusios moters įrašas. Moteris prisistatė vardu ir pavarde, paskelbė berniuko nuotrauką.

VIDEO: Video iš Viršuliškių: ugniagesiai prigesino gaisrą, namas paskendo dūmuose

„Šiandien įvyko nelaimė. Sprogo mamos kaimynų butas. Sprogimas išvertė sieną į mano mamos kambarį. Ant sofos gulėjo mano 7 metų brolis. Sprogimo metu ant mano brolio užkrito siena ir jį prispaudė, mama bandė jį traukti bet nepavyko, jis tik sakė: „Mamyte, padėk, man skauda“ (kalba taisyta, – red. past.).

Anot moters, tuo metu į butą įbėgo trys vyrai, esą neaišku, kaimynai ar gelbėtojai. Jie pradėjo traukti jos mamą, bet ši šaukė, kad nenori eiti, rodė, kad ten yra jos sūnus: „(...) Šaukė ir rodė į mano prispaustą brolį, bet ją ištempė per prievartą ir išvežė į ligoninę, kieme mama pasakė, kur yra prispaustas berniukas. Šiuo metu mamą pasiėmėm, ji yra sunkios būklės psichologiškai.“

Moteris skundžiasi, kad gelbėtojai nebandė ištraukti jos brolio:

„Mes einam į ivykio vietą ir klausiam dėl mūsų mažiuko situacijos! Pirmi policininkai pasakė, kad darbai nevyksta ir pratęs paiešką tik rytoj ryte, (...) policininkai pasakė, kad budės per naktį prie įvykio vietos ir tik paieška vėl prasidės po pietų!!!“

Ji teigė turinti vilčių, kad jos broliukas dar gyvas.

Moteris pasakojo, kad mažylio giminaičiai pasikeisdami prie namo budėjo visą naktį ir vylėsi stebuklo. Ankstų rytą ji išgirdo, esą ruošiamas specialus būrys su technika, bandysiantis prieiti prie vaiko.

Tačiau ugniagesiai jau oficialiai skelbia apie du žuvusiuosius.

Pirmiausias darbas – iškelti žuvusiuosius

PAGD atstovas Donatas Gurevičius trečiadienį BNS sakė, kad žuvusiųjų kūnų iškėlimas iš degusio daugiabučio Viršuliškėse šiuo metu yra prioritetinis ugniagesių darbas.

„Šiuo metu yra atvykę statinių vertinimo ekspertai, jie vertina gelbėtojų galimybes su savo technika patekti į pastatą, kad būtų įgyvendintas mūsų prioritetas – žuvusiųjų kūnų – yra du žuvusiųjų kūnai iš vienos pastato pusės ir kitos, ištraukimas. Mes tai laikome prioritetiniu darbu“, – kalbėjo D.Gurevičius.

Pasak jo, gelbėtojai nuolat palaiko ryšį su žuvusiųjų artimaisiais.

Gaisras kilo po sprogimo

Kaip skelbta, antradienį, apie 11.16 val., Vilniuje, Viršuliškių gatvėje, daugiabučio namo bute, įvyko sprogimas ir gaisras, per juos buvo pažeistos vidinės namo sienos bei tarpaukštinės perdangos, išdegė šešių butų patalpos bei apgadinti namo kieme stovėję keturi automobiliai.

VIDEO: 15min skaitytojo video: gausios ugniagesių ir medikų pajėgos Viršuliškėse

Kaip skelbė ugniagesiai, apie 15.33 val. gaisras buvo lokalizuotas.

Sostinės savivaldybė degusiame daugiabutyje Viršuliškėse antradienio vakarą paskelbė ekstremalią situaciją.

Pasak savivaldybės, gaisro metu užsiregistravo 57 namo gyventojai, iš jų 18 žmonių, tarp kurių du vaikai, buvo laikinai apgyvendinti viešbutyje, likę gyventojai nusprendė apsistoti pas artimuosius.

VIDEO: Sunku apibūdinti žodžiais: sprogimas Viršuliškėse ištėškė daiktus į kiemą, žmonės neteko turto

Penkiems nukentėjusiems buvo suteikta medikų pagalba.

Kaip pranešė Bendrasis pagalbos centras, antradienį 11.16 val. Bendrajame pagalbos centre gautas pranešimas, kad Vilniuje, Viršuliškių gatvės 101 name, įvyko sprogimas ir atvira liepsna dega keli butai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pastatus įdomiais daro ne tik fasadai: kodėl svarbu, kad jie galėtų pasakoti istorijas?
Reklama
Gal pats metas dalyvauti „Saulėlydžio“ sagos maratone? Visos dalys jau „Telia Play“ platformoje
Reklama
Parama gamtai gali būti ir tvaresnė, ir stilinga: „Lidl“ ir Lietuvos jūrų muziejus pristato unikalią suvenyrų kolekciją
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Užsisakykite
15min naujienlaiškius