Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
04 23 /17:15

Pakeliui į Elektrėnus buvo dingęs vaikinas: pastebėtas priešingoje pusėje, „atrodė išsigandęs“

Socialiniuose tinkluose plito pagalbos prašymas: antradienį dar nebuvo rastas 22 metų Tomas, turėtais duomenimis, pirmadienį iš Vilniaus nepasiekęs Elektrėnų. Buvo teigiama, kad vaikinas pastebėtas nuo sostinės priešingoje pusėje esančioje Nemenčinėje, tačiau ir pastaroji aplinkybė kėlė ne tiek viltį, kiek nerimą. Visgi paieškų misija baigėsi sėkmingai.
Temos iliustracija
Temos iliustracija / Kauno VPK archyvo nuotr.

„Facebook“ tinkle viešintais duomenimis, Tomas B. balandžio 22 d. išvažiavo iš Vilniaus į Elektrėnus, tačiau kelionės tikslo nepasiekė.

Tuo metu balandžio 23 dieną, anot pranešimo feisbuke, pastebėtas jis buvo Nemenčinėje. „Atrodė labai išsigandęs, prašau visų, kam nesunku pastebėti. Galimai gali ir blaškytis į Pabradės ar net Švenčionių pusę“, – svarstoma feisbuko įraše.

Trečiadienio popietę visuotinis sujudimas dėl dingusiojo davė rezultatą: viena iš paieškos aktyvisčių 15min pranešė, kad Tomas atsirado, jis gyvas ir sveikas. Tuo pačiu dėkojama visiems, kurie neliko abejingi, prisidėjo prie paieškos ar bent dalijimosi informacija.

Pradžia. „Gal kas nors 04.22 pastebėjote automobilį VW GOLF Elektrėnų apylinkėse? Dingo žmogus, Tomas, 22 metų, aukštas, sportiško sudėjimo, tamsių plaukų.

Į pareigūnus suskubo kreiptis dingusiojo brolis, pranešdamas, kad Tomas turėjo atvykti į darbą Elektrėnų savivaldybėje, tačiau darbovietėje taip ir nepasirodė.

Vakar, 04.22 išvažiavo iš Vilniaus link Elektrėnų, tačiau Elektrėnų nepasiekė.

12 val. telefonas fiksuotas Pakalniškėse, 17 val. – prie Vievio paukštyno, ir paskutinė fiksuota vieta apie 19 val. Vievio vandens bokštas“, – bazinę informaciją socialiniame tinkle sudėliojo į paieškas įsitraukęs Evaldas Z.

Šiuo prašymu dalijasi ir Jonė, kuri antradienį skelbia „papildymą“: nežinomo šaltinio duomenimis, Tomas buvo pastebėtas Nemenčinės gyvenvietėje (Vilniaus r.), tačiau vaikino būsena, pagal įspūdžius, gali kelti nerimą.

Mačiusiųjų Tomą prašoma pranešti skubios pagalbos numeriu 112.

Kur pranešti ir ieškoti pagalbos
Jei reikia skubios pagalbos
Skambinkite pagalbos telefonu 112
Jei esate savižudybės krizėje, arba ieškote pagalbos kitam
Jei patyrėte smurtą
Jei reikalinga emocinė (psichologinė) pagalba telefonu, arba internetu
Jei esi vaikas ir tau reikalinga pagalba
Jei reikia pagalbos vaiko teisių klausimais
Skambinkite pagalbos telefonu 8 800 10 800 arba rašykite žinutę Valstybės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnyba prie Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos pokalbių laukelyje „Pasikalbėkime“. Pranešti apie pažeidimą galima vaiko teisių apsaugos skyriuose, užpildant formą Tarnybos interneto svetainėje, arba skambinti telefonu 112.

Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato (VPK) Komunikacijos poskyryje 15min sužinojo, kad yra paskelbta ir oficiali šio vaikino paieška. Tiesa, visuomenės pagalbos šiame tyrime policininkai bent kol kas neprašo.

Pareigūnų fiksuotais pirminiais paieškos bylos duomenimis, balandžio 22 d. 13 val. 40 min. Vilniaus apskrities VPK gautas pranešimas, kad pranešėjas jau apie 3 valandas negali susisiekti su savo broliu Tomu (gimusiu 2000 m.). Dingusysis vaikinas vairuoja automobilį VW.

Pranešėjo brolis (Tomas) turėjo atvykti į darbą Elektrėnų savivaldybėje, tačiau darbe nepasirodė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito