Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pakruojyje už gatvėje išlaužytas liepaites teks sumokėti neklaužadų tėvams

Ankstyvą, liepos 14-tosios rytą pabudę pakruojiečiai nustėro – jie negalėjo patikėti, kad nesenai pasodintos ir miesto centrą puošusios, jau sulapojusios liepaitės suniokotos ir perlaužtos perpus. Pasipiktinę pakruojiečiai neabejojo, kad Saulėtekio gatvėje medeliai nulaužti tyčia – chuliganams užkliuvo kas kelintas medelis, taip ir paliktas perpus perlaužtu kamienu, ketvirtadienį praneša Šiaulių apskrities VPK.
Sąjūdžio parkas Klaipėdos pietinėje miesto dalyje
Sąjūdžio parkas Klaipėdos pietinėje miesto dalyje / A.Jašinskienės/15min.lt nuotr.

Po chuliganiško išpuolio Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Pakruojo rajono policijos komisariato pareigūnai ėmėsi tyrimo.

Bendraudami su gyventojais, tirdami kitus pareiškimus ir administracinių teisės pažeidimų medžiagas, pareigūnai apsilankė vienoje, gerai policijai žinomoje pakruojiečių šeimoje.

Ten ir pradėjo aiškėti, kad keturias liepaites nulaužė keturi vaikai, iš kurių du vienuolikmečiai, vienas dvylikametis ir vienas keturiolikmetis. Šie vaikai taip pat jau ne kartą buvo papuolę į policijos akiratį.

Dėl turto sunaikinimo ir sugadinimo buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas, tačiau šiuo metu yra nutrauktas, nes nusikalstamą veiką padariusieji nėra tokio amžiaus, nuo kurio jie atsako pagal baudžiamuosius įstatymus.

Dėl vaikų nepriežiūros nepilnamečių tėvams gresia administracinė atsakomybė. Pakruojo rajono savivaldybė medelius įvertino 120 eurų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?