Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Palangiškė prarado 2,5 tūkst. eurų: užteko kelių mygtukų paspaudimo

Palangoje ant sukčių atsiųstos nuorodos paspaudusi moteris prarado sąskaitoje laikytus 2,5 tūkst. eurų.
Susirūpinusi moteris
Susirūpinusi moteris / 123RF.com nuotr.

Antradienį Palangos policijos komisariatas gavo pranešimą, kad antradienį, apie 8.54 val., 59 metų moteriai neva iš banko buvo atsiųsta SMS žinutė.

Joje buvo teigiama, jog esą reikia atnaujinti banko paskyros apsaugą.

Kaip pranešė policija, moteris paspaudė atsiųstą nuorodą ir suvedė reikalaujamus duomenis, o po to pastebėjo, kad iš banko sąskaitos, apgaulės būdu, buvo pasisavinti 2,5 tūkst. eurų. Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl sukčiavimo.

Neseniai bankas „Swedbank“ pranešė, kad vėl siaučia sukčiai – jie siunčia SMS pranešimus su nuorodomis į fiktyvų banko puslapį.

„Gyventojus įspėjame neaktyvuoti siunčiamų fiktyvių nuorodų ir jokiu būdu neatskleisti savo asmeninės informacijos, tai yra, prisijungimo prie interneto banko duomenų, slaptažodžių, Smart-ID kodų“, − sako „Swedbank“ informacinės saugos vadovė Žygeda Augonė.

Pasak Ž. Augonės, atlikę sukčių prašomus veiksmus, gyventojai suteikia jiems prieigą prie savo sąskaitų, taip pat patvirtina sukčių suformuotus mokėjimų pavedimus ir taip rizikuoja patirti finansinių nuostolių.

„Smart-ID naudotojai turėtų įdėmiai skaityti, kokias operacijas tvirtina, ypač, jei patys neinicijavo jokių mokėjimo pavedimų“, – sako ji.

Kaip pabrėžia Ž. Augonė, svetainė www.swwedbank.com, į kurią SMS žinutėse nukreipia sukčiai, atkartoja tikrą „Swedbank“ interneto banko aplinką, tačiau tai yra fiktyvi svetainė, neturinti nieko bendro su „Swedbank“ veikla.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas