Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Panemunės kelio poste sulaikyti nedeklaruoti grynieji pinigai

Praėjusią savaitę Panemunės kelio poste muitinės pareigūnai muitinio tikrinimo metu į postą atvykusio Ukrainos piliečio vairuojamo krovininio automobilio kabinoje buvusiame dokumentų dėkle, daiktadėžėje ir rankinėje aptiko nedeklaruotų grynųjų pinigų.
Į Lietuvą bandyta įvežti nedeklaruotų grynųjų pinigų.
Į Lietuvą bandyta įvežti nedeklaruotų grynųjų pinigų. / Muitinės departamento nuotr.

Iš Rusijos Federacijos į Panemunės kelio postą tuščias krovininis automobilis su puspriekabe, vairuojamas Ukrainos gyventojo O. B., atvyko balandžio 20 d. apie 5.30 val.

Muitinės pareigūnai, patikrinę atvykusią transporto priemonę ir vairuotojo joje gabenamus daiktus, rado nedeklaruotų 10 760 eurų, 80 Lenkijos zlotų ir 217 Ukrainos grivinų. Nedeklaruoti pinigai buvo gabenami dokumentų dėkle, daiktadėžėje ir rankinėje.

Grynieji pinigai – sulaikyti. Dėl šio įvykio Muitinės kriminalinės tarnybos Klaipėdos skyriuje pradėtas ikiteisminis tyrimas. Ikiteisminiam tyrimui vadovauja Klaipėdos apygardos prokurorai.

Pagal galiojančias ES ir nacionalinės teisės aktų nuostatas, grynuosius pinigus, kurių vertė sudaro 10 000 ar daugiau eurų, ir (ar) vertybinius popierius, kurių vertė prilyginama šiai sumai, privalomai turi būti deklaruojama muitinei, užpildant nustatytos formos deklaraciją. Šią deklaraciją būtina pateikti muitinės pareigūnams ne tik išvykstant ar atvykstant į ES, bet ir vykstant iš vienos ES valstybės į kitą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai