Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Panevėžio policija dėl prekybos vyrais sulaikė 11 įtariamųjų, pas juos rasta ginklų ir narkotikų

Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato Organizuoto nusikalstamumo tyrimo biuro pareigūnai įtarimus dėl prekybos vyrais pareiškė 11 asmenų, ieško daugiau nukentėjusiųjų, kurie buvo verčiami daryti nusikaltimus užsienyje, rado ir paėmė ginklų, šaudmenų, pinigų, narkotikų.
Pas įtariamuosius rasti ginklai
Pas įtariamuosius rasti ginklai / Panevėžio apskrities VPK nuotr.

Kaip rašoma Panevėžio apskrities VPK pranešime, ilgalaikio tyrimo metu Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato Organizuoto nusikalstamumo tyrimo biuro pareigūnai kartu su Panevėžio apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorais, nuo 2013 m. birželio mėn. į pagalbą pasitelkę Marijampolės apskrities vyriausiojo policijos komisariato ONTB ir Marijampolės pataisos namų pareigūnus, Marijampolės pataisos namuose ir Panevėžio, Kėdainių miestuose bei Marijampolės r. atlikto 15 kratų, sulaikė 7 įtariamuosius, siejamus su Panevėžio mieste veikiančia nusikalstama grupuote.

Panevėžio apskrities VPK nuotr./Pas įtariamuosius rasti pinigai
Panevėžio apskrities VPK nuotr./Pas įtariamuosius rasti pinigai

Sulaikyti asmenys policijai yra žinomi, ne kartą teisti. Tai panevėžiečiai M.A. (gim. 1979 m.) – teistas 7 kartus, K.Š. (gim. 1987 m.) –  teistas 2 kartus, A.K. (gim. 1983 m.) – teistas 2 kartus (sulaikytas Vokietijoje, Norvegijoje), A.V. (gim. 1982 m.) – teistas 2 kartus, I.V. (gim. 1979 m.) –  teistas 1 kartą (sulaikytas Vokietijoje), A.N. (gim. 1977 m.) – teistas 3 kartus (sulaikytas Vokietijoje) ir iki šiol neteistas Kėdainių miesto gyventojas A.B. (gim. 1982 m.).

Trys įtariamieji yra nuteisti ir atlieka bausmę Marijampolės pataisos namuose: Panevėžio rajono gyventojas S.Ž. (gim. 1989 m.) – 4 kartus teistas, panevėžietis M.Z. (gim. 1986 m.) – teistas 4 kartus ir kaunietis A.D. (gim. 1981 m.) – teistas 9 kartus.

Šie įtariamieji nuo 2013 m. kovo mėn. iki liepos mėn., veikdami organizuotoje grupėje, iš anksto susitarę daryti labai sunkius nusikaltimus, verbavo, perleido, gabeno ir išnaudojo 12 nukentėjusiųjų, kuriuos vertė daryti nusikalstamas veikas Vokietijos Federacinėje Respublikoje. Ikiteisminis tyrimas tęsiamas.

Kratų metu pas įtariamuosius rasti ir paimti šaunamieji ginklai – karabinas, dujinis pistoletas, perdirbtas į kovinį, šratinis automatas, priskiriamas A kategorijos ginklams, 3 šratiniai ginklai, priskiriami C kategorijos ginklams, taip pat paimta šaudmenų, narkotinių ir psichotropinių medžiagų, kurių priklausomybę ir kiekius nustato Kriminalistinių tyrimų centro specialistai.

Minėti asmenys įtariami prekyba žmonėmis. Ikiteisminį tyrimą atlieka Panevėžio apskr. VPK ONTB tyrėjai, kontroliuoja Panevėžio apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras.

Panevėžio apskr. VPK ONTB pareigūnai, siekdami objektyviai ir išsamiai surinkti įrodymus, nustatyti kitus nukentėjusiuosius, prašo Panevėžio apskrities gyventojų, kurie buvo išvežti ir verčiami daryti nusikaltimus, darbo dienomis kreiptis į ONTB pareigūnus tel. (8 45) 503 013, atvykti į 325 kabinetą Panevėžyje, Tulpių g. 60. Asmenys, turintys informacijos, tačiau vengiantys viešumo, gali kreiptis anoniminiu tel. (8 45) 503 333 arba anoniminiu elektroniniu paštu panevezioontb@gmail.com.

Panevėžio apskr. VPK ONTB pareigūnai dėkoja Lietuvos Carito darbuotojoms už nuolat teikiamą pagalbą pareigūnams ir nusikaltimų aukoms ir glaudų bendradarbiavimą.

Baudžiamasis kodeksas už prekybą žmonėmis numato laisvės atėmimo bausmę iki dvylikos metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai