Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 06 13 /15:39

Panevėžio rajone namuose rastas miręs nepilnametės motinos trijų mėnesių kūdikis

Pirmadienį Panevėžio rajone rastas miręs kūdikis. Prokuratūra skelbia apie atliekamą ikiteisminį tyrimą ir primena visą jautrų įvykių kontekstą.
Asociatyvi iliustracija
Asociatyvi iliustracija / 123RF ir BNS nuotr.

Kaip pranešė Policijos departamentas, šiemet kovo mėnesį gimusio berniuko kūnas rastas namuose apie 9 val. ryto. Pradėtas ikiteisminis tyrimas mirties priežasčiai nustatyti.

„Vaikas rastas savo lovytėje nekvėpuojantis. Buvo iškviesti medikai, kurie bandė atgaivinti, tačiau kūdikis mirė“, – sakė Panevėžio apskrities VPK atstovė Odeta Jukniūtė.

Kūdikis su nepilnamete mama gyveno globėjų šeimoje.

Atliekamas ikiteisminis tyrimas dėl Panevėžio rajone mirusio kūdikio, antradienio popietę praneša prokuratūra. Birželio 12 dieną Panevėžio rajone, globėjų namuose mirus 3 mėnesių kūdikiui, pradėtas ikiteisminis tyrimas, kurio metu bus siekiama nustatyti faktines jo mirties priežastis.

Minėtą kūdikį šį pavasarį pagimdė trylikametė, kuri pripažinta nukentėjusiąja ikiteisminiame tyrime pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 149 str. 4 d.(„Mažamečio asmens išžaginimas“).

Abiems minėtiems ikiteisminiams tyrimams vadovauja Panevėžio apygardos prokuratūros Baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokurorė Vaida Baranauskienė, o juos atlieka Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos Sunkių nusikaltimų tyrimo valdybos pareigūnai.

Dėl galimos seksualinės prievartos prieš mažametę ikiteisminis tyrimas buvo pradėtas praėjusių metų pabaigoje, paaiškėjus, kad trylikametė yra nėščia.

Šio tyrimo eigoje, gavus aktualias specialistų išvadas bei kitus tyrimui reikšmingus duomenis, įtarimai dėl galimai prieš mažametę įvykdytos seksualinio pobūdžio nusikalstamos veikos yra pareikšti 2004 m. gimusiam asmeniui.

Pabrėžtina, kad pradiniai įtarimai kito asmens atžvilgiu, kilę ikiteisminio tyrimo pradžioje, tęsiant tyrimą ir gavus objektyvių duomenų bei specialistų išvadas, buvo paneigti kaip nepasitvirtinę ir panaikinti.

Kovo mėnesį skelbta, kad Respublikinėje Panevėžio ligoninėje pagimdė 13-metė mergaitė. Tuomet rašyta, kad Vaiko teisių apsaugos tarnybos duomenimis, pagimdžiusi mergaitė ir kūdikis jaučiasi gerai, planuojama, kad vėliau abu keliaus pas laikinuosius globėjus. Mergaitė turi negalią ir lytiškai galimai buvo išnaudojama nuo 11 metų.

Buvo pranešama, kad kūdikiui bus atliekamas DNR tyrimas tėvystei nustatyti, po kurio paaiškės mažametės žagintojas.

Kaip pranešta anksčiau, policija nuo praėjusių metų gruodžio pabaigos atlieka ikiteisminį tyrimą dėl galimo mergaitės išžaginimo.

Policija nebuvo patvirtinusi, ar tai ta pati nepilnametė, kurios kūdikis rastas negyvas.

Atkreiptinas dėmesys, kad tam tikra viešai žiniasklaidos skelbta informacija apie šią mažametę mamą ir jos artimą aplinką Lietuvos radijo ir televizijos komisijos 2023 m. gegužės 24 dieną buvo pripažinta kaip pažeidžianti Nepilnamečių apsaugos nuo neigiamo viešosios informacijos poveikio įstatymo nuostatas, pažymima prokuratūros pranešime.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito