Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
08 08 /08 09 11:46

Pasklidus žiniai apie padegtą vaiką, aiškėja naujos detalės: padegimo versiją berniukas išsigalvojo?

Ketvirtadienio vakarą socialiniuose tinkluose išplito moters pagalbos prašymas – ji ieškojo liudininkų, kurie galėjo matyti, kaip esą vyresnis berniukas padegė jos aštuonmetį sūnų. Policija pradėjo tyrimą, vaikas išvežtas į ligoninę. Tačiau aiškėja, kad greičiausia berniukas istoriją išsigalvojo, nedrįsdamas pasakyti mamai, kad susižalojo pats.
Vaikas bėga
Vaikas bėga / 123rf.com

Moteris feisbuke teigė, kad ketvirtadienį, apie 18 ar 19 valandą, Panevėžyje, prie Staniūnų gatvės 72-ojo namo, jos aštuonerių metų vaikas buvo apipiltas degiu skysčių ir padegtas.

Mažamečiui smarkiai apdegė kojos, jis nuvežtas į ligoninę. Motina prašo atsiliepti žiauraus išpuolio liudytojus.

Tuo metu policija penktadienį pranešė apie jau renkamą medžiagą byloje dėl galimo mažamečio nesunkaus sveikatos sutrikdymo: „Rugpjūčio 8 d. apie 20 val. 1 min. į Panevėžio ligoninę kreipėsi ir paguldytas nepilnametis (gim. 2015 m.). Įvykio aplinkybės tikslinamos. Surinkta medžiaga pagal LR BK 138). str.“

„Vaikas nurodė, kad einant namo iš draugo prie jo priėjo vyresnis, apie 13 metų amžiaus nepažįstamas jaunuolis, kuris apipylė degiu skysčiu, padegė, bet po to greitai užgesino. Vaikas parbėgo namo, pasakė mamai ir iškart išvažiavo į ligoninę.

Pareigūnams nuvykus į tą aikštelę, kurią nurodė vaikas, nebuvo rasta jokių įkalčių, degimo požymių, skysčio indo.

Šiuo metu tyrėjai važiuoja apklausti berniuko draugo, su kuriuo jis buvo kieme ir leido laiką. Taip pat kalbės ir su pačiu berniuku bei jo mama“, – penktadienio rytą 15min sakė Panevėžio AVPK atstovė Karolina Miganovičienė.

Kiek vėliau pareigūnams aiškinantis įvykio aplinkybes paaiškėjo, kad vaikas apie padegimą greičiausia pamelavo.

„Tikslinant įvykio aplinkybes buvo apklaustas berniuko draugas. Paaiškėjo, kad vaikai neatsargiai elgėsi su ugnimi, taip aštuonmetis apdegė koją, o padegimo versiją berniukas išsigalvojo“, – pranešė K.Miganovičienė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas