Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Panevėžys vėl tampa Lietuvos Čikaga: neblaivių asmenų nusikalstamumas auga, stebėjimo kamerų reikia ieškoti su žiburiu, o valdžia rūpinasi kolumbariumu

Reaguodama į šeštadienį Panevėžio rajone įvykdytą žmogžudystę, kai, kaip manoma, 17-metė buvo pagrobta, išžaginta ir vėliau sudeginta automobilyje miške, Panevėžio valdžia rodo susirūpinimą nusikalstamumu ir kviečia pasitarimus. Tačiau kol kas iš to mažai naudos.
Įvykio vietoje
Įvykio vietoje / TV3 nuotr.

Panevėžyje šįmet neblaivūs asmenys padarė 57 proc. daugiau nusikaltimų nei pernai per tą patį laikotarpį, gatvės naktimis tik pusiau apšviestos, nes per pastaruosius trejetą metų maždaug 7 proc. pabrangus elektrai Savivaldybės finansavimas apšvietimui sumenko 17 proc., vaizdo stebėjimo kamerų Aukštaitijos sostinėje įrengta triskart mažiau nei penkis kartus mažesniame Visagine, o gyventojų ramybę Panevėžio mieste ir rajone saugo vos keturi policijos ekipažai po du pareigūnus, rašo „Sekundė“.

Vaizdo stebėjimo kamerų Panevėžyje įrengta triskart mažiau nei penkis kartus mažesniame Visagine.

Esant tokiai statistikai vietos politikų užmojai Savivaldybės biudžete surasti mažiausiai pusė milijono litų kolumbariumui statyti skamba kaip makabriškas anekdotas.

Po septyniolikmetės tragiškos žūties prevencijos priemonių planui parengti Savivaldybės tarybos sudarytai darbo grupei Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininkas Rimantas Bobinas siūlo prieš dėstant teoriją pasisemti praktikos.

„Būtų gerai politikams savaitgaliais ir pašalpų mokėjimo dienomis pasiklausyti policijos budėtojų gaunamų pranešimų, kad įsivaizduotų, kas vyksta aludėse. O dar geriau, jei kokią naktį pasivažinėtų su patruliais“, – į ekskursiją po naktinį Panevėžį kviečia komisaras.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito