Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Papuolęs į vogto BMW gaudynes: „Ar policija gali iš civilių mašinų formuoti kliūtį?“

Sekmadienio vakarą važiavusieji greitkeliu Klaipėda–Kaunas–Vilnius pasijuto lyg papuolę į veiksmo filmo epicentrą. Ties Žiežmariais „greitas ir įsiutęs“ BMW bandė pasprukti nuo jį besivijusių policijos ekipažų. Užtvėrę kelią kitiems vairuotojams, pareigūnai iš jų automobilių tarsi sudarė kliūtį bėgliui. Imta šaudyti. „Važiavome su mažamečiais. Nebuvo malonu“, – tikino įvykių liudininkas.
BMW gaudynės Kauno mieste
BMW gaudynės Kauno mieste/ Asociatyvi nuotr.

Pasak jo, sekmadienį apie 21 val. greitkelyje, važiuojant nuo Kauno link Vilniaus, neprivažiavus Žiežmarių, įvyko kelio blokavimas: kelių policijos ekipažas sustabdė eismą su švyturėliais (antroje ir pirmoje juostoje).

Ar gali kelių policijos ekipažas sustabdyti eismą greitkelyje ir iš civilių automobilių formuoti kliūtį, kurioje dar šaudoma į bėglį?

„Taip buvo bandoma sustabdyti bėgantį BMW. Buvo paleisti keli šūviai. Bėglys prasiveržė šalutine juosta ir nuskubėjo Bublių gyvenvietės link. Viskas įvyko ganėtinai greitai. Iškilo klausimas: ar gali kelių policijos ekipažas sustabdyti eismą greitkelyje ir iš civilių automobilių formuoti kliūtį, kurioje dar šaudoma į bėglį?“ – teiravosi kiek pasipiktinęs įvykių liudininkas.

Pasak jo, važiuoti su mažamečiais vaikais ir būti „veiksmo filmo centre“, buvo ne pats maloniausias jausmas.

„Aišku, gal buvo tokia situacija, kuri reikalavo tokių drastiškų veiksmų. Panašu, kad ekipažas buvo priekyje kito ekipažo, kuris vijosi BMW nuo Kauno pusės ir taip nutarė paspęsti pasalą. Tačiau saugumo trūko“, – patikino jis.

Policijos departamentas informuoja, jog balandžio 24 d. apie 21.15 val. Kaišiadorių rajono Bublių kaime, vykdant vogtų automobilių paiešką, persekiojant nestojusį automobilį „BMW 560L“, Kauno apskrities VPK pareigūnai panaudojo tarnybinius ginklus. Jie iššovė įspėjamuosius šūvius į orą, taip pat peršovė bėglio automobilio padangas.

Vokietijoje vogtas BMW sulaikytas, juo važiavę du vyrai (24-erių metų ir septyniolikmetis) uždaryti į areštinę.

15min primena, jog panašios Vokietijoje vogtos BMW gaudynės vyko ir balandžio 21 d. Tuomet jauno bėglio persekiojimas baigėsi pačiame Kauno centre – Vilniaus g.

Vogtas BMW su baltarusiškais numeriais buvo ieškomas nuo balandžio 19 d. Sulaikyti penki jauni įtariamieji. Jie kilę iš Tauragės. Vienam iš sulaikytųjų išduotas Europos arešto orderis, kitam – teismo nuosprendžiu paskirta 60 parų arešto.

Jei buvote įvykio liudininku ar turite nuotraukų arba vaizdo įrašų, siųskite juos 15min@15min.lt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento