Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Pareigūną Klaipėdoje smaugęs ir žeme vilkęs lenkas užsidirbo teistumą

Lenkijos Respublikos piliečiui, pasipriešinusiam valstybės tarnautojui, – teistumas Klaipėdos apylinkės teismo Klaipėdos miesto rūmų baudžiamuoju įsakymu anksčiau neteistas Lenkijos Respublikos pilietis nuteistas už tai, kad panaudodamas fizinį smurtą pasipriešino valstybės tarnautojui.
Erikas Ovčarenko/BNS nuotr. Antrankiai
Erikas Ovčarenko/BNS nuotr. Antrankiai

Byloje nustatyta, jog kaltinamasis 2024 m. rugsėjo 8 d. Klaipėdoje, būdamas apsvaigęs nuo alkoholio, nevykdė Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūno teisėtų reikalavimų, tai yra, patikrinimo metu vengdamas policijos pareigūnui pateikti savo asmens tapatybės dokumentą, kaip to yra reikalaujama įstatymų nustatyta tvarka, ir tuo nevykdė teisėto policijos pareigūno reikalavimo – administracinio protokolo surašymo, išlaipinimo iš krovininio automobilio, kaltinamasis tyčia griebė už kaklo policijos pareigūnui ir jį smaugė, po to norėdamas ištrūkti, ranka sudavė nenustatytą kiekį smūgių į įvairias kūno vietas, bei pareigūną pargriovęs ant žemės, vilko.

Tokiu būdu kaltinamasis, panaudodamas fizinį smurtą, pasipriešino savo pareigas atliekančiam valstybės tarnautojui.

Šioje byloje kaltinamasis pripažino padaręs nusikaltimą ir gailėjosi dėl tokio savo elgesio.

Alibi – gynė brolį

Nurodė, kad rugsėjo 8 d. jis su dar keliais asmenimis atvyko iš Lenkijos į Klaipėdą.

Apie 19 val. grįžo į išnuomotą butą. Prie namo išlipo iš automobilio ir jiems stovint prie automobilio prie jų privažiavo policija. Su policijos pareigūnais bendravo jo draugas. Jis tuo metu nuėjo į išnuomotą butą ir grįžo atgal. Grįžęs pamatė, kaip policijos pareigūnai apieško jų automobilį bei paprašė parodyti jų asmens dokumentus. Jokio konflikto nebuvo, buvo bendraujama gražiai. Jis matė, kaip draugas parodė savo asmens dokumentą. Jo brolis iš kišenės traukė savo mobiliojo ryšio telefoną, kadangi norėjo telefone parodyti nufotografuotą asmens dokumentą.

Tuo metu, kai jis įkišo ranką į kišenę ir iš jos norėjo ištraukti telefoną, vienas policijos pareigūnas griebė jo broliui už rankos ir ją suspaudė.

Jis tai pamatęs, puolė ginti brolį ir, norėdamas nustumti nuo brolio pareigūną, sugriebė ranka pareigūnui už kaklo, tarp jų prasidėjo grumtynės.

Po to jis greitai atsistojo ir pradėjo bėgti nuo policijos pareigūnų. Matė, kad policijos pareigūnai jį vejasi. Kai jį pareigūnas pasivijo, pargriovė ant žemės. Jis priešinosi, nenorėjo, kad jį sulaikytų ir uždėtų antrankius, todėl muistėsi ir priešinosi, todėl prieš jį buvo panaudotas elektros šokas. Jam uždėjo antrankius ir išvežė į komisariatą.

Teisme gailėjosi

Skirdamas kaltinamajam bausmę, teismas atsižvelgė į tai, jog kaltinamasis šioje byloje padarė tyčinį nesunkų nusikaltimą. Taip pat įvertino tai, jog kaltinamasis anksčiau neteistas, administracine tvarka nebaustas, dirba. Kaltinamojo atsakomybę lengvinančia aplinkybe teismas pripažino tai, kad kaltinamasis pripažino padaręs nusikaltimą ir nuoširdžiai galėjosi, tačiau jo atsakomybę sunkina tai, kad jis nusikaltimą padarė būdamas apsvaigęs nuo alkoholio ir tai turėjo įtakos nusikaltimo padarymui.

Teismas kaltinamajam skyrė galutinę 2 000 eurų dydžio baudą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas