Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Pareigūnai iš lazdijiečio atėmė prekes, vertas daugiau nei 30 tūkst. eurų

Su įkalčiais sprukęs įtariamasis nuo pareigūnų pasislėpė krūmuose netoli savo automobilio. Visgi netrukus jis buvo sulaikytas, o šio lazdijiečio gyvenamojoje vietoje ir ūkiniame pastate atlikta krata jam kainavo itin brangiai.
Bylos įkalčiai
Bylos įkalčiai / VSAT nuotr.

Lazdijų rajone pasieniečiai sučiupo vietos gyventoją, kurio automobilyje ir sodyboje rado kontrabandinių rūkalų, kurių vertė – per 30 tūkst. eurų.

Pirmadienį VSAT Varėnos pasienio rinktinės Kapčiamiesčio pasienio užkardos pareigūnai Lazdijų rajone, kelyje Alytus–Lazdijai, atkreipė dėmesį į važiuojantį automobilį „Ford Focus“. Matyt, išvydęs pasieniečius, vairuotojas staiga išsuko iš pagrindinio kelio ir, padidinęs greitį, dingo iš akiračio, Namajūnų kaimo link.

Kapčiamiesčio užkardos pasieniečiai suskubo patikrinti automobilį ir bėglį nusivijo. Maždaug už 4 km, Namajūnų kaimo apylinkėse, jie aptiko likimo valiai paliktą automobilį „Ford Focus“ su lietuviškais valstybinio numerio ženklais. Čia pat, už keliasdešimt metrų nuo automobilio, krūmuose rado pasislėpusį vairuotoją.

Paaiškėjo, kad susitikimo su VSAT pareigūnais bandė išvengti 51-erių Lazdijų rajono gyventojas.

Apžiūrėję automobilį, bagažinėje ir ant galinių sėdynių pasieniečiai rado į juodos spalvos polietileno plėvelę įvyniotų ryšulių su cigaretėmis. Vėliau buvo suskaičiuota 6 700 pakelių cigarečių „Minsk 5 Superslims“ ir „NZ Gold“ su baltarusiškomis banderolėmis.

Vykdydami tolesnį tyrimą, VSAT pareigūnai lazdijiečio gyvenamojoje vietoje ir ūkiniame pastate atliko kratą. Čia jie aptiko dar 77 pakelius cigarečių „NZ Gold“, „Minsk 5 SuperSlims“, „Parliament“. Dauguma rūkalų – su baltarusiškomis banderolėmis. Be cigarečių, ten buvo ir bakelis su skysčiu, turinčiu specifinį naminės degtinės kvapą.

Lazdijų rajono gyventojo automobilyje ir ūkiniame pastate iš viso surasti 6 777 pakeliai kontrabandinių cigarečių ir 3 l skysčio, skleidžiančio naminės degtinės kvapą. Šių akcizinių prekių vertė, įskaičiavus visus Lietuvoje privalomus sumokėti mokesčius, – daugiau kaip 30 tūkst. eurų, pažymima Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) pranešime.

Dėl neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis VSAT Varėnos pasienio rinktinėje pradėtas ikiteisminis tyrimas, kuriam vadovauja Kauno apygardos prokuratūros 2-ojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokuroras. Griežčiausia už tokią nusikalstamą veiką įstatyme numatyta bausmė – šešerių metų laisvės atėmimas.

Po apklausos sulaikytasis paleistas, skyrus jam kardomąją priemonę – rašytinį pasižadėjimą neišvykti.

Cigaretės ir automobilis laikinai saugomi Varėnos pasienio rinktinės padalinyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas