Seime dar vykstant diskusijai dėl naminės degtinės legalizavimo, kai kurie gyventojai, net nelaukdami politinių sprendimų, imasi iniciatyvos kulinarinio paveldo puoselėjimu kaimo sodybose. Ir visai nesvarbu, kad jos neturi kaimo turizmo sodybos statuso.
Mažeikių rajono policijos komisariato pareigūnai, vykę tikrinti informacijos apie naminės degtinės gaminimą Mažeikių rajone, buvo pasirengę jos rasti, tačiau Purplių kaime aptiktas jos kiekis pribloškė.
Atokioje ir apšnerkštoje sodyboje pareigūnai pataikė į patį naminės degtinės gamybos įkarštį.
Kieme juos pasitiko iš apgriuvusio ūkinio pastato sklindantis stiprus naminės degtinės tvaikas. Pastato viduje iš didžiulio katilo į kibirą intensyviai varvėjo „naminukė“, pasieniais stovėjo apie 300 litrų jau gatavos produkcijos ir tonos dydžio plastmasiniai indai, kurių vieni buvo jau tušti, kituose dar pukšėjo apie 2 tonas raugo, laukiančio savo eilės virsmui skaidriais „velnio lašais“.
Pareigūnus pasitiko šį procesą prižiūrintis 35 metų vyras, kuris pripažino, kad čia darbuojasi nuo ankstaus ryto. Ugnį kurstantis gamybos proceso prižiūrėtojas, matyt, atliko ir degustatoriaus vaidmenį, nes pareigūnai jam nustatė 1,46 prom. girtumą. Vyras teigė, kad jis tik pagalbininkas, o fabrikėlis priklausantis Mažeikiuose gyvenančiam 32 metų vyrui.
Paaiškėjo, kad policijos pareigūnai fabrikėlio savininką pažįsta, nes ne kartą yra teistas už vagystes, o prieš keletą metų ir už neteisėtą naminių stiprių alkoholinių gėrimų gaminimą bei laikymą.
Dabar už tą pačią nusikalstamą veiką jam vėl pradėtas ikiteisminis tyrimas.
Tokio alkoholio kiekio, koks buvo rastas sodyboje, pačiam suvartoti – jokių galimybių, tad, įtariama, kad „naminukė“ turėjo iškeliauti didelių reikalavimų alkoholiniams gėrimams nekeliančiai vietinei rinkai.