Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Pareigūnų pamoka jaunam baltarusiui: net perbridęs metro gylio Šešupę, nesakyk „op“

Baltarusis su nešiojamu kompiuteriu ant kupros iš Kaliningrado srities į Lietuvą pateko perbridęs Šešupės upę. Kone ledinio vandens nepabūgusį atvykėlį iš karto „šiltai“ pasitiko mūsų Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) budėtojai.
Šešupė
Šešupė / VSAT archyvo nuotr.

Šakių rajone VSAT Pagėgių pasienio rinktinės pareigūnai sulaikė nelegaliai sieną iš Rusijos kirtusį Baltarusijos pilietį. Į Lietuvą jis pateko perbridęs Šešupę.

Pažeidėjas trečiadienį sulaikytas netoli Slavikų kaimo, kai išlipo į Lietuvos krantą. Šešupė, kurios viduriu eina siena su Rusija, čia yra apie 30 metrų pločio ir apie metrą gylio. Sulaikyme dalyvavo ir tarnybinis belgų aviganis Coco.

Sulaikytasis turėjo savo šalies pasą, nešiojamą kompiuterį, telefoną, kitų daiktų. Beje, sulaikyme dalyvavo ir šuo Coco.

Paaiškėjo, kad sulaikytasis yra 22-ejų Baltarusijos pilietis. Jis turėjo savo šalies pasą, nešiojamą kompiuterį, telefoną, kitų daiktų.

VSAT Pagėgių pasienio rinktinėje pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl neteisėto valstybės sienos perėjimo. Užsieniečiui gresia bauda arba areštas, arba laisvės atėmimas iki dvejų metų.

Sulaikytasis, kuriam bus atliekamas testas dėl COVID-19, uždarytas į Viešvilės pasienio užkardos laikino sulaikymo patalpas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas