Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pasieniečiai smūgiavo rūkalus meteorologiniais balionais gabenantiems kontrabandininkams

Ketvirtadienį ir penktadienį pasieniečiai surengė seriją sėkmingų operacijų, per kurias sudavė smūgį kontrabandininkams, susijusiems su cigarečių skraidinimu iš Baltarusijos į Lietuvą meteorologiniais oro balionais. Panašūs veiksmai tęsiami toliau.
Kontrabanda
Kontrabanda / VSAT nuotr.

Vykdant šias didelės apimties priemones, tarp jų ir organizuojant kratas bei pasalas, dalyvavo VSAT kriminalinės žvalgybos padaliniai, VSAT Specialiosios paskirties skyriaus pajėgos, įvairių VSAT užkardų pareigūnai, buvo naudojami pasieniečių sraigtasparniai su specialia įranga. Taip pat pasieniečiams talkino kitos bendradarbiaujančios institucijos.

Nelegalių rūkalų meteorologiniais balionais gabenimo vykdytojai daugiausiai smūgių sulaukė pietinėje Lietuvos dalyje, taip pat pasieniečiai veikė ir šalies pietryčiuose.

Alytaus, Lazdijų, Vilniaus rajonuose bei Druskininkų savivaldybėje buvo sulaikyti 7, įtariama, su tokiu cigarečių gabenimu iš Baltarusijos meteorologiniais balionais susiję asmenys, vienas iš kurių – užsienietis, likusieji – Lietuvos piliečiai. Sulaikytųjų skaičiai penktadienį gali didėti.

Į pasieniečių rankas pateko daugiau kaip 20 tūkst. pakelių įvairių rūšių cigarečių su baltarusiškomis banderolėmis, įtariama, į Lietuvą atskraidintų oro keliu, taip pat keli automobiliai bei kiti tyrimams svarbūs daiktiniai įrodymai.

VSAT pareigūnai dėl tokios neteisėtos veiklos taip pat praėjo tris ikiteisminius tyrimus ir kelias administracines teisenas.

Panašūs veiksmai, nukreipti užkardant kontrabandos gabenimą meteorologiniais balionais, tęsiami bei planuoji vykdyti ir artimiausiu metu.

VIDEO: Šalčininkų rajone pasieniečiai perėmė dar vieną meteorologinį balioną su kontrabanda

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas