Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Pasienyje – barjerai „Audi A4“ ir „Land Rover Freelander“ vairuotojams: abu žinojo, kuo rizikuoja

Latvis į Baltarusiją važiavo, įtariama, Prancūzijoje vogtu „Audi A4“, o pasienyje sulaikyto Baltarusio vairuoto automobilio „Land Rover Freelander“ registracijos liudijimas, kaip nustatė pareigūnai, buvo klastotė.
Sulaikyti „Land Rover Freelander“ ir „Audi A4“ automobiliai
Sulaikyti „Land Rover Freelander“ ir „Audi A4“ automobiliai / VSAT nuotr.

Pasieniečiai Šalčininkų kontrolės punkte sulaikė latvio vairuotą automobilį „Audi A4“, kuris, įtariama, yra vogtas. Paaiškėjo, kad mašinos paieška buvo paskelbta Prancūzijoje.

Šeštadienį VSAT Varėnos pasienio rinktinės Tribonių pasienio užkardos pareigūnai Šalčininkų kontrolės punkte tikrino iš Lietuvos į Baltarusiją vykusį automobilį „Audi A4“.

VSAT nuotr./„Audi A4“
VSAT nuotr./„Audi A4“

2005-ųjų laidos latviškais registracijos numeriais pažymėtą transporto priemonę vairavo 37-erių Latvijos pilietis. Jo asmens dokumentai buvo nepriekaištingi.

Patikros metu pasieniečiai nustatė, kad šio automobilio paiešką 2018 m. paskelbė Prancūzijos teisėsaugininkai. Dėl nusikalstamu būdu gauto turto įgijimo arba realizavimo VSAT Varėnos pasienio rinktinėje pradėtas ikiteisminis tyrimas.

VSAT nuotr./„Audi A4“
VSAT nuotr./„Audi A4“

Latvijos pilietis buvo apklaustas kaip liudytojas ir paleistas. „Audi A4“ saugomas Purvėnų pasienio užkardoje.

Taip pat VSAT praneša apie kitą savaitgalio sulaikymą: Baltarusio vairuoto automobilio registracijos liudijimas buvo klastotė.

Medininkų punkte pasieniečiai sulaikė baltarusio vairuotą visureigį „Land Rover Freelander“. Įtariama, kad suklastotas šio automobilio armėniškas registracijos liudijimas.

Šeštadienį Vilniaus pasienio rinktinės Medininkų kontrolės punkte VSAT pareigūnai tikrino iš Lietuvos į Baltarusiją vykusio 46-erių Baltarusijos piliečio bei jo vairuoto 2007 m. gamybos automobilio „Land Rover Freelander“ dokumentus. Ši transporto priemonė registruota Armėnijoje.

VSAT nuotr./„Land Rover Freelander“
VSAT nuotr./„Land Rover Freelander“

Dokumentų kontrolės metu VSAT pareigūnams įtarimų sukėlė baltarusio pateiktas armėniškas automobilio registracijos liudijimas. Pirminiais duomenimis, tai – visiška klastotė.

Pasieniečiai dėl dokumento suklastojimo ar disponavimo suklastotu dokumentu pradėjo ikiteisminį tyrimą. Vyrui gresia bauda arba areštas, arba laisvės atėmimas iki trejų metų.

Baltarusis po apklausos paleistas, automobilis saugomas Vilniaus pasienio rinktinėje.

Automobilių, kurie, įtariama, buvo vogti, pernai VSAT sulaikė 51,1 proc. daugiau nei 2018 m., atitinkamai 136 ir 90.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas