Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Pasienyje nufilmuota, kaip Baltarusijos pareigūnai skydais stūmė 13 migrantų į Lietuvą

Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT) „Facebook“ paskyroje viešina dar vieną filmuotą medžiagą apie tai, kas iš tiesų dedasi Lietuvos ir Baltarusijos pasienyje.

Išgalvotas istorijas apie Lietuvos pasieniečių smurtą ir nežmonišką elgesį su migrantais nuolat pasakojantys Baltarusijos propagandininkai apdairiai nutyli, jog brutalią fizinę jėgą prie valstybės sienos naudoja būtent Baltarusijos jėgos struktūros.

Iš vaizdo medžiagos akivaizdu, kad brutalią fizinę jėgą prie valstybės sienos naudoja būtent Baltarusijos jėgos struktūros.

Štai taip Švenčionių rajone riaušių malšinimo ekipuotę dėvintys Baltarusijos pareigūnai metaliniais skydais išstūmė 13 migrantų grupę.
Kelias paras tarp dviejų valstybių išbuvę migrantai atsisakė eiti į Lietuvą, pageidavo grįžti į Baltarusiją ir išvykti namo. VSAT pareigūnai jiems reguliariai pristatydavo maisto bei vandens.

VSAT duomenimis, čia užfiksuota situacija prasidėjo praėjusios savaitės pabaigoje, o šios savaitės pradžioje padėtis jau deeskaluota.

Šiuo metu visi 13 migrantų, vykdant valstybės lygio ekstremaliosios situacijos operacijų vadovės sprendimą, yra Baltarusijoje ir prie valstybės sienos daugiau nesiartino.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas