Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pasienyje su Rusija sulaikyti du neblaivūs vairuotojai

Pasienyje su Rusija VSAT pareigūnai sulaikė du smarkokai nuo alkoholio apsvaigusius vairuotojus, Šakių rajono ir Marijampolės gyventojus.
Stop - kontrolė
Stop - kontrolė / VSAT nuotr.

Valstybės sienos apsaugos tarnyba praneša, kad ketvirtadienio popietę VSAT Pagėgių rinktinės Kudirkos Naumiesčio užkardos pareigūnai pasienio su Rusija ruože, netoli Šakių rajono Kudirkos Naumiesčio miestelio, pasirinktiniam patikrinimui stabdė automobilius. Buvo tikrinami jų ir vairuotojų dokumentai.

Pasieniečiai iš toli matė link jų važiavusį automobilį „Ford Mondeo“. Jo vairuotojas mašiną šalikelėje sustabdė neprivažiavęs iki VSAT pareigūnų. Vienas pasieniečių nuėjo iki „Ford Mondeo“. Jo variklis buvo užgesintas, o mašinoje sėdėjęs vyras vis mėgino jį užvesti. Kai VSAT pareigūnas pamatė vairuotoją, tapo aišku, kad šis yra girtas. 58-erių Šakių rajono gyventojas sunkokai orientavosi aplinkoje, o išlipęs iš mašinos vos bepastovėjo.

Pasieniečiai iškvietė policijos pareigūnus. Kiek vėliau Šakių rajono gyventojui buvo nustatytas 2,29 promilės girtumas. Pasieniečiai vyrą ir jo automobilį perdavė policijos pareigūnams.

Iš pradžių manyta, kad girtas vairuotojas, pamatęs pasieniečius, sustabdė automobilį šalikelėje, išjungė variklį ir vis bandydamas jį užvesti imitavo gedimą. Tačiau atlikus visus formalumus sulaikant Šakių rajono gyventoją paaiškėjo, kad jo „Ford Mondeo“ tikrai neužsiveda. Mašiną į saugojimo aikštelę teko išgabenti automobilvežiu.

Dar vieną girtą vairuotoją sulaikė Kybartų kontrolės punkte dirbantys pasieniečiai. 56-erių Marijampolės gyventojas iš Kaliningrado srities į Lietuvą penktadienį tuoj po vidurnakčio vyko automobiliu „Volkswagen Passat“.

Kai jis įvažiavo į patikrinimo vietą, prie automobilio priėjusiam ir vairuotoją pamačiusiam pasieniečiui tapo viskas aišku – vairuotojas buvo labai girtas. Jis vos bepajėgė išlipti iš automobilio.kai tai padaryti jam pavyko, vyras linguodamas stovėjo punkto teritorijoje ir, atrodė, į aplinką nieko nesuprasdamas žvelgė nieko nematančiomis akimis.

Į Kybartų punktą iškviesti policijos pareigūnai Rusijoje padauginusiam marijampoliškiui nustatė 2,38 promilės girtumą. Vyrą ir automobilį Kybartų pasieniečiai perdavė tyrimą atliekantiems policijos pareigūnams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai