Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Paskelbta tarptautinė Lietuvos piliečio paieška: įtariamas Turkijoje nužudęs buvusią žmoną ir jos dukrą

Lapkričio pabaigoje paskelbta, kad, kaip įtariama, Turkijos mieste Bodrume Lietuvos pilietis Andrejus Kušlevičius žiauriai nužudė savo buvusią žmoną, Rusijos pilietę, ir jos nepilnametę dukrą, o bendrą sūnų pagrobė. Kaip teigė Rusijos žiniasklaida, vyras su berniuku išvyko į Lietuvą. Mūsų šalies institucijos tokių žinių neturėjo, tačiau dabar patvirtino – paskelbta tarptautinė vyro paieška.
Andrejus Kušlevičius ir Irina Dvizova per atostogas su vaikais
Andrejus Kušlevičius ir Irina Dvizova per atostogas su vaikais / Nuotr. iš socialinių tinklų

Kaip 15min skelbė, informacija apie dvigubą žmogžudystę pasirodė lapkričio pabaigoje, kai Bodrume buvo rasti dviejų moterų kūnai – 42-ejų Irinos ir 15 metų jos dukros. Kaip teigiama, moterų pasigedo giminaičiai, negalėdami su jomis susisiekti telefonu. Atvykę į nuomojamą vilą jie pastebėjo kraujo pėdsakus, tad buvo iškviesta policija.

Nuotr. iš socialinių tinklų/Rusijos pilietė Irina Dvizova ir jos 15 metų dukra
Nuotr. iš socialinių tinklų/Rusijos pilietė Irina Dvizova ir jos 15 metų dukra

Moterų kūnai buvo rasti išmesti pakelėje.

Nuo pradžių skelbta, kad Rusijos piliečių nužudymu įtariamas buvęs Irinos vyras – Lietuvos pilietis Andrejus Kušlevičius.

Iš karto po nusikaltimo Rusijos žiniasklaida skelbė, kad vyras su sūnumi išvyko iš Turkijos ir galbūt jau yra Lietuvoje.

Nuotr. iš socialinių tinklų/Irina Dvizova ir Andrejus Kušlevičius
Nuotr. iš socialinių tinklų/Irina Dvizova ir Andrejus Kušlevičius

Tiek Lietuvos policija, tiek Užsienio reikalų ministerija anksčiau tvirtino iš Turkijos negavusios jokių paklausimų ar pagalbos prašymų ieškant šio žmogaus.

Praėjus kelioms savaitėms naujienų, kad A.Kušlevičius būtų surastas, viešojoje erdvėje neskelbiama. Itin aktyviai istorija besidomėjusioje Rusijos žiniasklaidoje tik skelbiama, kad moterų kūnai perduoti giminėms ir kad rinkti pinigai joms pargabenti į Rusiją.

Dabar Policijos departamento atstovas Ramūnas Matonis sako, kad Lietuvos policijai yra žinoma apie šio mūsų šalies piliečio tarptautinę paiešką.

„Lietuvos kriminalinės policijos biuro Tarptautinių ryšių valdyboje gautas Interpolo Turkijos nacionalinio biuro pranešimas apie šį Lietuvos Respublikos piliečio A.K. tarptautinės paieškos paskelbimą suėmimo ir ekstradicijos tikslu. Jis kaltinamas dėl nužudymo 2023-11-27“, – 15min antradienį teigė R.Matonis.

15min montažas/Moters ir jos dukros nužudymu kaltinamas Lietuvos pilietis
15min montažas/Moters ir jos dukros nužudymu kaltinamas Lietuvos pilietis

Rusijos žiniasklaida apie A.Kušlevičių skelbė, kad jis tarnavęs Prancūzijos Svetimšalių legione, tad turi ir Prancūzijos pilietybę. Tačiau oficialiai tai nėra patvirtinta.

Taip pat skelbta, kad 2017 metais jis buvo sulaikytas viename Maskvos oro uostų, kadangi buvo įtariamas pavogęs itin retą deimantą iš ukrainiečių oligarcho Monake, pas kurį dirbo asmens sargybiniu. Tuomet vyras paspruko tiesiog pareigūnams iš panosės – vežamas į sulaikymą vietą. Kaip jis paliko Rusiją, nėra žinoma.

Iriną jis esą vedė Lietuvoje, vėliau jie išsiskyrė. Moteris su savo dukra Dajana ir jų abiejų penkiamečiu sūnumi išvyko į Maskvą, o po kurio laiko į Turkiją. Kaip skelbiama, moteris stengėsi, kad iš vyro būtų atimtos tėvystės teisės. Tai galėję būti tragedija pasibaigusio konflikto priežastimi.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas