„Pavairuoti paprašė draugas“: jaunuoliai spruko nuo policijos – gaudynės baigėsi avarija

Sulaikytas chuliganiškai vairavęs nepilnametis, praneša Vilniaus apskrities VPK. Spalio 2 d. apie 15 val. 25 min. Vilniuje, Fermentų g., sostinės kelių policijos ekipažas, prasilenkdamas su automobiliu „Opel“, pastebėjo, kad jaunas vairuotojas nesegi saugos diržo.
Sulaikymas, bylos įkalčiai
Avarija ir sulaikymas / Vilniaus VPK nuotr.

Apsisukę ir įjungę tarnybinio automobilio specialiuosius raudonos ir mėlynos spalvos švyturėlius, kelių policijos pareigūnai nusivijo pažeidėją. „Opel“ vairuotojas tik padidino greitį ir į reikalavimą sustabdyti vairuojamą transporto priemonę – nereagavo.

Keldamas pavojų eismo dalyviams, ne kartą išvažiavo į priešpriešinio eismo juostą, kirto siaurą ištisinę ženklinimo liniją, lenkė ta pačia kryptimi važiuojančius automobilius, priversdamas kitus vairuotojus staigiai stabdyti, sukdamas nerodydamas atitinkamos krypties įspėjamojo posūkio signalo.

Automobilis „Opel“ nustatyta tvarka neįregistruotas, neperregistruotas, neapdraustas, tiesa, jau su dygliuotomis padangomis, kas irgi dar neteisėta.

„Opel“ vairuotojas neįvertino savo vairavimo galimybių – nesilaikydamas saugaus atstumo, atsitrenkė į automobilių stovėjimo aikštelėje, A.Graičiūno g. stovėjusį automobilį „Toyota“ ir jį apgadino.

Iššokęs iš automobilio, jaunuolis, vengdamas akistatos su policija, iš eismo įvykio vietos kartu su juo važiavusiais keleiviais bandė šalintis.

Nors į aiškiai ir garsiai išreikštą reikalavimą „Stok, policija!“ vairuotojas nereagavo, jis buvo sulaikytas. Kaip paaiškėjo, „Opel“ vairavo šešiolikmetis, kartu važiavę keleiviai, taip pat nepilnamečiai (gimę 2007 m. ir 2006 m.), teigė nežinantys, kas vairavo automobilį.

Šešiolikmetis pareigūnams teigė, kad jo pavairuoti paprašė draugas.

Vilniaus VPK nuotr./Sulaikymas, bylos įkalčiai
Vilniaus VPK nuotr./Sulaikymas, bylos įkalčiai

Taip pat paaiškėjo, kad automobilis „Opel“ nustatyta tvarka neįregistruotas, neperregistruotas, neapdraustas transporto priemonių valdytojų civilinės atsakomybės privalomuoju draudimu, taip pat automobilį eksploatavo su dygliuotomis padangomis, kai nuo balandžio 10 d. iki spalio 31 d. tai daryti draudžiama.

Surašytas administracinio nusižengimo protokolas pagal Lietuvos Respublikos administracinių nusižengimų kodekso 415 str. 1 ir 2 d., 420 str. 1 d., 432 str. 1 d., 417 str. 1 d., 417 str. 7 d., 426 str. 5 d., 423 str. 1 d., 506 str. 4 d.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas