Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Paviešinta, kaip Anglijoje įkliuvo narkotikus pardavinėjęs lietuvis

Šią savaitę Anglijoje už narkotikų prekybą nuteistas 18-metis lietuvis, kuris už rankos buvo sugautas dėl aktyvių bendruomenės narių. Už rankos sučiuptas jaunuolis su pareigūnais bendravo lietuviškai ir teisinosi, kad norėjo parduoti rastus kvaišalus, rodo policijos paviešintas vaizdo įrašas.
Anglijoje įkliuvo lietuvis su narkotikais
Anglijoje įkliuvo lietuvis su narkotikais / Stop kadras

Britų spauda skelbia, kad Kembridžo karūnos teismas 18-mečiui Irmantui Gespautui (tokią pavardę mini vietos žiniasklaida) skyrė vienų metų laisvės atėmimo bausmę, atliekant ją specialioje 15-21 metų jaunuoliams skirtoje įkalinimo vietoje.

Bausmė skirta po to, kai šiemet balandžio 9-ąją jaunuolis Huntingtono mieste įkliuvo prekiaujantis, anot Kembridžšyro grafystės policijos, A klasės narkotikais – jai priskiriami kokainas, heroinas, LSD ir kiti stiprų poveikį sukeliantys kvaišalai.

Lietuvį sulaikė bendruomenės pareigūnai – Jungtinėje Karalystėje tai yra policijos padalinys, glaudžiai bendradarbiaujantys su gyventojais. Policijos pranešime teigiama, jog vietiniai įtartiną jaunuolį pastebėjo ne kartą ir turėjo nuojautą, kad jis užsiima juodais darbeliais.

Sulaikytas jaunuolis policininkams prisipažino, kad su savimi turi narkotikų, kuriuos kažkur rado ir nori parduoti. Įtariamasis savo kaltės neneigė ir teisme.

Anglijos spauda dalijasi policijos išplatintu sulaikymo vaizdo įrašu, kuriame matyti, kad lietuvis nemoka anglų kalbos ir su pareigūnais bendrauja kalbų vertimo mobiliosios programėlės pagalba.

Tiesa, anglai galėjo suklysti įvardindami nuteistojo tapatybę, mat socialiniuose tinkluose yra paskyra su to paties jaunuolio atvaizdu, virtualioje erdvėje jis prisistato kaip Irmantas Geštautas iš Tauragės apskrities.

Vietinė spauda netgi yra publikavusi straipsnį apie I.Geštautą, kuris buvo tapęs imtynių turnyro čempionu, publikuojama jo nuotrauka.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi
Reklama
„Teleloto“ naujienos ne tik tarp vedėjų: nuo šiol laimės visi studijos žaidėjai
30 metų su ypatingais vaikais dirbanti mokytoja Irutė: neįsivaizduoju, kaip galime skirstyti vaikus