Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 12 29 /13:16

Meškinių vagysčių Panevėžyje bumas: vaizdo įraše – įtariamas žaislų vagis

Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariate pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl dingusių pliušinių meškinų nuo kepyklėlės „Bakin‘“ įėjimo. Trečiadienio popietę komisariato „Facebook“ profilyje buvo paskelbtas vaizdo įrašas, kuriame matomas vyras, nešantis du pliušinius meškinus, kurie galimai buvo papuošę kepyklėlės įėjimą. Ketvirtadienį paaiškėjo, kad pavogti dar du meškinai.
Paviešintas vaizdo įrašas, kuriame galimai užfiksuotas nuo Panevėžio kepyklėlės pliušinius meškinus pavogęs vaikinas
Paviešintas vaizdo įrašas, kuriame galimai užfiksuotas nuo Panevėžio kepyklėlės pliušinius meškinus pavogęs vaikinas / JP.lt iliustracija

„Atpažinus vaizdo medžiagoje asmenį, prašome informuoti Panevėžio miesto ir rajono policijos komisariato Veiklos skyriaus vyresniąją tyrėją Kristiną Murmokienę, tel. +370 672 01 174 arba el. p. kristina.murmokiene@policija.lt“, – rašoma po išplatintu vaizdo įrašu.

Norėjo kurti gražesnį miesto vaizdą

Vaizdas užfiksuotas gruodžio 16-ąją, kuomet įvyko pirmoji, net trijų, meškinų vagystė. Deja, tai nebuvo vienetinis atvejis, nes gruodžio 28-osios naktį buvo pavogtas ir dar vienas – didžiausias – meškinas, kurio ilgapirščiui nepavyko nukabinti prieš dvi savaites.

Ar abi vagystes įvykdė tas pats asmuo, kol kas – nežinoma. Pirmosios vagystės nuostolis – 260 eurų, antrosios – 160 eurų.

Kepyklėlė „Bakin“ pliušiniais meškiukais pasipuošė dar gruodžio pradžioje.

Kepyklėlės „Bakin“ nuotr./Kepyklėlė „Bakin“ su pliušiniais meškiukais
Kepyklėlės „Bakin“ nuotr./Kepyklėlė „Bakin“ su pliušiniais meškiukais

„Su sese esame panevėžietės ir norime prisidėti prie gražaus mūsų miesto įvaizdžio kūrimo, juo labiau, kad esame įsikūrę centrinėje miesto gatvėje. Dėkojame Martynai, kuri mūsų kepyklėlėje padėjo sukurti gražią pasaką. Turime daug gražių, šiltų, minkštų meškučių. Jie tokie mieli, tokie draugiški, lipa sienomis, sėdi ant palangių, supasi ant sūpynių“, – naujienų portalui JP tąkart apie šventinį įvaizdį pasakojo kepyklėlės įkūrėjos sesės Akvilė ir Gedvilė.

Naujos vagystės

Po antrosios vagystės, Gedvilės pasiteiravus, ar šiemet dar ketina puošti kepyklėlės įėjimą, ar, vis dėlto, paliks taip, kaip yra, kepyklėlės savininkė tikino, kad jų didžiausias noras buvo, jog dekoracijos išsilaikytų iki Kalėdų.

„Na, o šiemet jau viską paliksime taip, kaip yra. Nemanau, kad šis meškinas atsiras. Nebent vėl pilietiški panevėžiečiai duos žinią, kaip ir praėjusį kartą“, – teigė ji.

„Liūdniausia tai, kad Panevėžys per visą Lietuvą taip nuaidėjo… Per žinias – tai dingęs Jėzus, tai pavogti meškinai, tai sugadinti Kalėdų eglutės žaislai“, – atviravo verslininkė.

Tačiau gruodžio 16-ąją prasidėjusios meškinų vagystės nuo kepyklėlės „Bakin‘“ fasado tęsiasi ir toliau.

Šiąnakt vėl dingo dar vienas pliušinis žaislas.

Kepyklėlės fasadą puošusi dekoratorė bei prekinio ženklo „Co Co Deko“ įkūrėja Martyna Valonienė neslėpė pasipiktinimo bei socialiniuose tinkluose išdėstė savo nuomonę apie pasikartojančias vagystes.

„Po vagystės rekonstravome pažeistą fasadą, užkabinome naujus, trūkstamus meškinus iš savo turimo rekvizitų rezervo. Vakar naktį pavogė vieną, šiąnakt – dar vieną. Čia rimtai tokia ubagystė pas mus? Ar kame šaknys? Jei smalsu, ar nervinuosi, tai ne. Ne dėl tokių urodų, nepabijosiu ir aš tokių epitetų, gadintis šventines nuotaikas, be to, yra liūdnesnių dalykų per pastarąją savaitę nei meškinų vagystė. Bet, kad sukas vienas žodis galvoje – dugnas, tai tikrai. Ta prasme, ant tiek dugnas, kad omg“, – rašė moteris.

Peržiūrimi vaizdo kamerų įrašai

Tuo tarpu Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos poskyrio vedėja Odeta Jukniūtė, vos policija gavo naują pareiškimą apie įvykusią vagystę, atviravo, kad miesto vaizdo kamerų įrašai – peržiūrimi.

Tą įrodo ir socialiniuose tinkluose paviešintas vaizdo įrašas.

„Dėl meškinų vagystės atliekamas tyrimas, analizuojami vaizdo įrašai. Už šią veiką numatyta bauda arba laisvės apribojimas, arba areštas, arba laisvės atėmimas iki trejų metų“, – sakė vedėja.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas