Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Pavogtų dviračių kėdainiečiai ieško patys: kartais rasti pavyksta

Dviračių vagystės Kėdainių krašte nesiliauja, nors policijos suvestinėse šie duomenys ir neatsispindi. Nemažai gyventojų dėl vienų ar kitų priežasčių išvis nesikreipia į teisėsaugą, patys bando ieškoti dingusių savo dviračių transporto priemonių. Būna, kad jiems ir pasiseka. Deja, bet taip nutinka išties retai. „Rinkos aikštė“ pakalbino dviračių netekusius ir ieškoti bandančius kėdainiečius.
Pavogtas dviratis
Pavogtas dviratis / Asmeninio archyvo nuotr.

Ieško socialiniuose tinkluose

Dingus dviračiui žmonės į teisėsaugą nesikreipia dėl įvairiausių priežasčių: vieni neturi transporto priemonės dokumentų, kiti – dviratį įvertina pigiai ir nemano, kad verta dėl to trukdyti pareigūnus, dar kiti – tiesiog vengia „valdiškų“ institucijų ir patys bando ieškoti dviračių jų nuotraukas paviešindami socialiniuose tinkluose ir prašydami draugų, pažįstamų, kaimynų pagalbos.

Dingo prie laiptinės

Štai kėdainietė Ramunė savo dviratį paliko prie daugiabučio namo Liaudies gatvėje. Ir jis dingo. Jau keletą dienų moteris ieško savo dviračio raudonu rėmu su užrašu „Ragana“.

Moteris teigė pareiškimo nerašiusi, tačiau laimę bando socialiniuose tinkluose. Ji rasti savo dviratę transporto priemonę vilties vis dar nepraranda.

Kartais rasti pavyksta

Ir iš tiesų kartais paieškos socialiniuose tinkluose duoda vaisių. Štai visai neseniai dviratis buvo pavogtas iš Šėtos gatvės 112-ojo daugiabučio namo kiemo. Dviračio netekęs jaunuolis apie įvykdytą vagystę parašė feisbuke ir paprašė žmonių pagalbos.

„Rinkos aikštei“ jaunuolis pasakojo, kad nespėjo net pareiškimo policijai parašyti, kai anksti ryte dviratis buvo grąžintas ir numestas prie namo.

Ko gero, dviratininko paskelbtą nuotrauką ir prašymą padėti surasti pavogtą jo juodos spalvos dviratį „Trek“ pamatė ir vagis. Supratęs, kad dviračiu ilgai džiaugtis negalės, jis tiesiog numetė dviratį. Taigi jaunuolis savo dviratę priemonę atgavo.

Randa ir ieško savininkų

Būna ir dar keistesnių nutikimų. Štai miesto centre, J. Basanavičiaus gatvėje, prekybos centro automobilių aikštelėje jau dvi dienas stovi paliktas vaikiškas triratis. Ir niekam jo nereikia.

Ne tik savininkas nepasigenda, bet ir vagims paliktas daiktas nerūpi. Po kelių dienų kėdainietė Ieva nufotografavo šį triratį ir nuotrauką paviešino socialiniame tinkle „Facebook“.

Mergina tikisi, kad galbūt čia savo daiktą pastebės ir pasiims tikrieji jo šeimininkai.

Reikia pranešti

Tuo metu policijos pareigūnai sako, kad reikia pranešti ne tik kai pavagia dviratį, bet galima pranešti ir radus dviratį. Pareigūnai akcentuoja, kad nors vasara jau baigėsi, tačiau pastarasis mėnuo Kėdainiuose dviratininkams tikrai neramus – tiek iš kiemų, tiek iš laiptinių vagiami dviračiai. Per keletą savaičių mieste ir rajone pavogta ne viena dviratė transporto priemonė. Vieni žmonės kreipiasi į policiją, kiti ir patys bando ieškoti vagių. Policijos pareigūnai ieško nusikaltėlių bei primena gyventojams, kad dviračius reikėtų labiau saugoti.

Ragina saugoti

Visais atvejais, kuomet gyventojai praneša apie vagystę, Kėdainių rajono policijos komisariato pareigūnai pradeda ikiteisminius tyrimus ir ieško įtariamų nusikaltėlių.

Pareigūnai ragina gyventojus imtis visų įmanomų priemonių dviračiams apsaugoti.

Anot policijos, gyventojai turėtų atminti, kad norint išvengti vagystės nederėtų net trumpam laikui palikti dviračių prie parduotuvių, įstaigų ar kitose viešosiose vietose neprirakintų.

Verta pagalvoti apie kokybišką užraktą dviračiui apsaugoti. Jeigu tokią ketinate įsigyti, derėtų atkreipti dėmesį, kad grandinė būtų storesnio ir tvirtesnio metalo.

Nerekomenduojama dviračių palikti daugiabučių laiptinėse, rūsiuose ar kitose bendro naudojimo patalpose. Būtina gerai apsaugoti sandėliukus, garažus ar pagalbines patalpas, kur yra laikomi vertingi daiktai, tarp jų ir dviračiai, mopedai, motociklai.

Dviračių nakčiai kiemuose neturėtų palikti ir nuosavų namų gyventojai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas