Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pavojingiausias gaisras ugniagesių suvestinėje – tas, kurio beveik nebuvo

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas (PAGD) praėjusios paros įvykių suvestinėje, skiltyje „Gaisrų aprašymas“, viešina ir „gaisrą“, į kurį net nebuvo reikalo kviesti priešgaisrinių gelbėjimo pajėgų. Visgi įvykis Gruzdžių seniūnijoje (Šiaulių r.) vertinamas rimtai – aplinkybės kvepia, laimė, prisvilusiu bandymu sudeginti gyvenamąjį namą.
Degtukai.
Degtukai / Fotolia nuotr.

Prie įėjimo į namus (prieangyje), už lentų, pastebėta prikimštų apdegusių virvių. Būsto šeimininkams šis vaizdas buvo iškalbingas – tai nepavykęs padegimas. Jie galbūt netgi nutuokia, kas tas piktavalis.

Kaip antradienį skelbia PAGD, pranešimas apie šį dar neištirtą incidentą buvo gautas lapkričio 8 dienos popietę, 14.14 val.

Ugniagesių atstovams teko nuvykti į Lygudų kaimą (Šiaulių r., Gruzdžių sen.) – priešgaisrinių gelbėjimo pajėgų ten niekas nekvietė, tačiau, anot pranešimo, „buvo mėginta padegti namą.“

Tad reikėjo ekspertų, kurių įgudusi akis įvertintų, ką galėtų reikšti namo šeimininkams nerimą sukėlusios iškalbingos detalės.

Apžiūros reziumė: gyvenamojo pastato prieangyje, už lentų, rasta prikimštų virvių, kurios buvo padegtos. Tačiau ugnis nuo jų neišplito.

Informuotas valstybinės priešgaisrinės priežiūros inspektorius, pažymima PAGD suvestinėje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas