Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Pelėdnagiuose užsiliepsnojo mikroautobusas: vienas apdegė, du – išgelbėti

Antradienį prieš pietus specialiųjų tarnybų pajėgos skubėjo į Pelėdnagius, mat buvo pranešta, kad čia atvira liepsna dega mikroautobusas. Laimei, gaisras pastebėtas laiku ir atskubėję ugniagesiai labai operatyviai liepsnas numalšino. Dar du mikroautobusus jiems pavyko išgelbėti.
Įvykio vietoje
Įvykio vietoje / „Rinkos aikštė“ nuotr.

Pastebėjo dūmus

Bendrąjį pagalbos centrą pranešimas iš Kėdainių rajono pasiekė apie 11 valandą. Pranešta, kad Pelėdnagių kaime, šalia kelio Jonava–Kėdainiai–Šeduva esančioje aikštelėje netoli degalinės, užsidegė mikroautobusas, o šalia stovi dar 2 mikroautobusai, tad nuo liepsnų užsidegs ir jie.

Degė atvira ugnimi

Į įvykio vietą pasiųsta Kėdainių priešgaisrinė gelbėjimo tarnyba ir Pramonės ugniagesių komanda, greitosios medicinos pagalbos medikai ir policijos pareigūnai.

Atskubėjus pirmosios gelbėtojų pajėgoms mikroautobusas ,,Renault“ degė atvira ugnimi.

Ugniagesiai staigiai numalšino liepsnas ir neleido ugniai plisti. Taip jie išgelbėjo visai šalia stovėjusius dar du mikroautobusus ,,Ford“.

Užsidegė dėl gedimo

Laimei, gaisro metu niekas nenukentėjo. Pirminiais duomenimis, mikroautobusas užsidegė dėl elektros instaliacijos gedimo. Liepsnos pradėjo veržtis iš variklio skyriaus. Žmonių transporto priemonėje nebuvo. Mikroautobusas buvo paliktas stovėti.

Į įvykio vietą atvykę valstybinės priešgaisrinės priežiūros inspektoriai aiškinosi įvykio aplinkybes.

Daugiau detalių pavyks sužinoti peržiūrėjus vaizdo stebėjimo kamerų įrašus, mat tiek degalinė, tiek aplinkinės aikštelės bei teritorijos yra stebimos.

Gaisro metu apdegė transporto priemonės variklio skyrius, plastikinės detalės, aprūko langų stiklai.

Ugniagesiai primena

Ugniagesiai pastebėjo, jog šį kartą gaisras automobilyje suvaldytas greitai, nes aplinkiniai operatyviai sureagavo į grėsmę.

Ugniagesiai primena, kad užsidegus stovinčiai ar važiuojančiai mašinai, esant galimybei galima ir pačiam bandyti malšinti ugnį.

Variklio dangtį atidaryti galima tik rankoje laikant naudoti paruoštą gesintuvą. Neturint gesintuvo to geriau nedaryti, nes galite tik dar stipriau įplieksti liepsnas.

Gesintuvas mašinoje turi būti lengvai prieinamoje ir greitai pasiekiamoje vietoje Siekiant išvengti liepsnos pliūpsnio iš po kapoto, ugnį slopinti gesintuvu reikia pradėti variklio dangtį pakėlus tik truputį, kad ten patektų kuo mažiau oro.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas