Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Penkiolikmetės šiaulietės nužudymo byla: baigiamųjų kalbų teks palaukti

Šiandien Šiaulių apygardos teismas baudžiamojoje byloje dėl penkiolikmetės šiaulietės nužudymo negalėjo tęsti bylos nagrinėjimo, nes vienas iš kaltinamųjų – 1999-aisiais metais gimęs E. B. – šio teisiamojo posėdžio išvakarėse buvo išvežtas į gydymo įstaigą. Byloje paskelbta pertrauka iki artimiausio teisiamojo posėdžio – liepos 21 dienos.
Įtariamųjų susirašinėjimai
Įtariamųjų susirašinėjimai / „Facebook“

Posėdis vyko mišriu būdu, naudojant Zoom vaizdo konferencijų ir pokalbių programą. Nuotoliniu būdu procese dalyvavęs kaltinamasis E. B. teismo prašė posėdį atidėti dėl jo prastos sveikatos būklės. Tokiam prašymui pritarė kiti kaltinamieji ir jų gynėjai, valstybinė kaltintoja teismo prašė bylos nagrinėjimą tęsti. Per paskelbtą trumpą pertrauką teismui nepavyko gauti medikų išvadų dėl galimybės E. B. dalyvauti posėdyje, todėl buvo nuspręsta bylos nagrinėjimą tęsti po pertraukos.

Šioje byloje 2007-aisiais metais gimusi I. Z., minėti E. B. ir 2004-aisiais metais gimęs O. Ž. kaltinami itin žiauriu penkiolikmetės nužudymu bei 2001-aisiais metais gimęs O. Ž. brolis E. Ž. – nusikaltimo ar nusikaltimą padariusio asmens slėpimu.

Visuomenėje itin didelio atgarsio sulaukęs nusikaltimas padarytas 2022 metų liepos 4 dieną Šiaulių mieste, Gegužių gatvėje esančiame viename bute.

Mergina ir du jaunuoliai yra kaltinami tuo, kad jie lemtingąją dieną, veikdami bendrininkų grupe, būdami, apsvaigę nuo narkotinių medžiagų – tai turėjo įtakos nusikalstamos veikos padarymui – susitarę ir veikdami vieninga tyčia kartu, pakvietę 2006-aisiais metais gimusią merginą į butą, neleisdami išeiti ir atėmę iš jos telefoną, bendrais veiksmais panaudojo fizinį smurtą prieš nukentėjusiąją – kelių valandų laikotarpyje aukai suduodami bendrai daugybinius smūgius kumščiais, kojomis, pailgos formos kietu buku ar briauną turinčiu daiktu, pagaliais į galvą ir kitas kūno vietas, spaudžiant pagalvę ant merginos veido, įkišę skudurą į burną bei apvynioję lipnia juosta jos rankas ir galvą, taip intensyviu mušimu ir daugybiniais sužalojimais nukentėjusiajai sukėlė didelį fizinį skausmą bei kančias. Nuo patirtų sužalojimų penkiolikmetė mirė įvykio vietoje.

Nužudytosios kūną suvynioję į kilimą ir kitus audinius, kurie buvo įvykio vietoje, kaltinamieji kartu su dar vienu jaunuoliu, kuris yra kaltinamas nusikaltimo slėpimu, nužudytosios kūną išnešė prie daugiabučio namo kieme stovėjusių konteinerių.

Tą pačią dieną, apie 21:30 val., nužudytosios merginos kūnas buvo rastas atvykusių policijos pareigūnų. Bylą nagrinėjanti teisėjų kolegija, kiti proceso dalyviai teismo medicinos ekspertui pateikė papildomų klausimų. Ekspertas patikslino, kad į įvairias aukos kūno vietas buvo suduota mažiausiai 16 smūgių, iš kurių 7 – į galvą.

Paklaustas, ar nuo pirmojo smūgio į galvos sritį merginą galėjo ištikti mirtis, ekspertas atsakė taip nemanantis. Jis patvirtino, kad auka mirė nuo galvos sužalojimų, nuo smūgių visumos. Specialisto teigimu, jo profesinėje praktikoje yra tekę susidurti su taip žiauriai sužalotu nepilnamečiu, tačiau pastarasis atvejis, jo teigimu, esantis iš ypatingai retų.

Kaltinamieji E. B. ir O. Ž. šioje byloje yra suimti, kaltinamiesiems I. Z. ir E. Ž. taikomos švelnesnės kardomosios priemonės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Šiame straipsnyje pateikiama informacija skirta asmenims nuo 18 metų, kurie pagal galiojančius LR įstatymus turi teisę naudotis tokio pobūdžio informacija. Jei jums nėra 18 metų, prašome spausti NE ir neatidaryti šio straipsnio. Jei jums jau yra 18 metų, spauskite TAIP tuo pačiu patvirtindami, kad vaizdinė ir grafinė informacija bus skirta tik jūsų asmeniniam naudojimui ir saugoma nuo nepilnamečių.
Taip
Ne