Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Penktadienį – netikėtumas, sujaukęs Mato paieškos planus: telkiamos savaitgalio pajėgos

Šiandieną planuotas policijos instruktažas dėl Mato paieškų sausumoje ir plaukimas baidarėmis Neryje – atšauktas dėl objektyvių priežasčių. Tiksliau, planus teko atidėti: tikimasi, kad per 12 parų dar neatsiradusio 15-mečio Mato Kalinausko paieška bus tęsiama rytoj ir poryt.
Baidarininkai tęsia dingusio Mato paieškas
Savanoriai baidarininkai dingusio Mato paieškas dabar planuoja tęsti šeštadienį. / Pauliaus Peleckio / BNS nuotr.

Išvakarėse kvietę penktadienį prisidėti prie Mato Kalinausko paieškų, šiandieną misijos organizatoriai buvo priversti skelbti priešingą informacija.

Galima sakyti, paskutiniu momentu buvo atšauktas ir policijos instruktažas savanoriams dėl sausumos paieškų, ir planuota vandens, krantų žvalgyba Neries upėje.

Priežastis banali – oro sąlygos. „Policija atšaukia visus savanorius, instruktažas 9.30 val. nevyks“, – suskubo informuoti organizatoriai.

Tačiau jau šį savaitgalį tikimasi palankesnių sąlygų, todėl ir vėl telkiami savanoriai, dėliojami planai: apie juos viešai skelbiama „Facebook“ grupėje „Mato paieška“.

Renkame baidarininkus galinčius plaukti rytoj šeštadienį. Du plaukimai:

  • „Litexpo“ – Saidė. Startas 9.00 val., apie 5 val. plaukimo.
  • Saidė – Vievis. Startas 10.00 val., apie 7 val. plaukimo.

„Visi galintys parašykite komentaruose arba asmenine žinute apie savo galimybes.

Labai prašome, pasidalinkite žinia su savo šeima, artimaisiais, draugais, kolegomis. Jūsų dalyvavimas yra labai svarbus ir reikalingas“, – nenuilstamai kartoja feisbuke misijos koordinatoriai.

Suprasti akimirksniu

  • Pirmadienį (rugsėjo 30 d.), apie 8 val. 50 min., į Vilniaus pareigūnus kreipėsi Žirmūnų gyventoja. Mato mama pranešė, kad sūnus dingo, naktį išėjęs iš namų, nors anksčiau taip niekuomet nebuvo padaręs.
  • Paskutinį kartą Matas matytas būtent tą naktį iš sekmadienio į pirmadienį 04.21 val., išeinantis iš „Lemon Gym“ sporto klubo Antakalnyje (Antakalnio g.). Pasuko link Šilo g., kirto kelią ties „Caffeine“ kavine ir toliau duomenų apie jaunuolio judėjimo kryptį nėra.
  • „Ant Šilo tilto vidurio rasta kuprinė su visais jaunuolio daiktais, tad su savimi daugiau nieko neturėjo“, – tokie fiksuoti Mato paieškų orientyrai.
  • Lieknas, 15 metų, 175 cm ūgio, vilkėjo trumpus mėlynus šortus „Jack & Jones“, žydrus „Nike“ sportbačius, juodą „Jack & Jones“ džemperį su „Jack & Jones“ užrašu per visą krūtinę“, – nurodomi Mato požymiai.

Dėl paiešką apsunkinančių oro sąlygų penktadienio, spalio 11 d., paieška atšaukiama, rašė koordinatoriai.

Tuo metu išvakarėse žmonės buvo šaukiami ir pasikalbėti su pareigūnais, ir plaukti upe: „Visus savanorius kviečiame atvykti į policijos organizuojamą koordinuotą paiešką sausumoje.

Ketvirtadienį (spalio 10 d.) ir penktadienį (spalio 11 d.) 9:30 prie 1-ojo policijos komisariato, adresu P. Vileišio g. 20C.

Instruktažo pradžia 9:30, tad nevėluokite.

Taip pat renkame baidarininkus penktadienio plaukimui, preliminarus laikas 11:00. Visi galintys parašykite komentaruose arba asmenine žinute apie savo galimybes. Labai prašome, pasidalinkite žinia su savo šeima, artimaisiais, draugais, kolegomis. Jūsų dalyvavimas yra labai svarbus ir reikalingas.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas