Per Kalėdas skaitykite kartu. Prenumeratai -50%
Išbandyti

Per susišaudymą Vilniuje sužeistas pareigūnas išleistas iš ligoninės, aiškėja šaulio amžius

Vilniaus centre ketvirtadienį pašauti du policijos pareigūnai, su antstolio padėjėju ir advokatu atvykę iškeldinti žmogaus iš buto, sparčiai sveiksta. Įtariamasis šaulys iš pradžių užsibarikadavo, tačiau netrukus buvo sulaikytas „Aro“ kovotojų. Per šias šaudynes žuvo advokatas Leonidas Pšelincevas (gim. 1955 m.). Antstolio padėjėjas nenukentėjo, o 24 metų pareigūnei ir 27 metų pareigūnui prireikė medikų. Vyras buvo sužeistas į krūtinę, moteris – į koją.
Objektyve – šaudynės vilniaus centre
Objektyve – šaudynės vilniaus centre

24 metų pareigūnė po įvykio buvo apžiūrėta vietoje ir į gydymo įstaigą vykti atsisakė. Tuo metu jos kolega, 27 metų pareigūnas buvo nugabentas į ligoninę.

Penktadienį policijos departamentas pranešė, kad abu pareigūnai jau gydomi ambulatoriškai. Tai reiškia, kad gyvybei pavojingų sužalojimų buvo išvengta, pareigūnas paleistas namo. Policijos generalinis komisaras Renatas Požėla ketvirtadienį sakė, kad pareigūno gyvybę išgelbėjo neperšaunama liemenė, nes kulka pataikė į širdies plotą. Kulka pramušė liemenę, tačiau įstrigo paviršinėje dalyje. R.Požėla sakė, kad pareigūnas jau planavo šiandien stebėti Kauno „Žalgirio“ rungtynes su Pirėjo „Olympiakos“.

Policija taip pat paskelbė ir įtariamojo amžių. Nurodoma, kad šaulys yra Igoris Moskaliovas, gimęs 1962 m. 62 metų vyras į pareigūnus, antstolio padėjėją ir advokatą šūvius paleido iš neteisėtai laikomo pistoleto TT.

Jis ne tik sužeidė du pareigūnus, bet ir mirtinai sužalojo advokatą Leonidą Pšelincevą, gimusį 1955 m.

VIDEO: Trumpai ir aiškiai: kas yra žinoma apie šaudynes Vilniuje

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Tvarumu garsėjanti kompanija „Reynaers Aluminium“ prisidės prie unikalaus miestelio verslui statybų Kauno LEZ
Reklama
Energija veiksme: kaip Dakaro lenktynininkas valdo stresą ir iššūkius
Reklama
Tyrimas: lietuviams planuojant kalėdinio stalo meniu svarbiausia kokybė bei šviežumas