Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
13:10 /14:47

„Pieno žvaigždės“ buvusiai darbuotojai turės atlyginti 36 tūkst. eurų žalą

Pieno perdirbimo įmonė „Pieno žvaigždės“ buvusiai savo darbuotojai, daugiau nei 30 metų dirbusiai kenksmingomis sąlygomis, privalės atlyginti per 26 tūkst. eurų turtinės ir 10 tūkst. eurų neturtinės žalos.
UAB „Rivona“ pieninė
UAB „Rivona“ pieninė / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Tokį sprendimą civilinėje byloje priėmė Lietuvos apeliacinis teismas, konstatavęs, kad bylos duomenys patvirtina darbdavės neteisėtus veiksmus ir kaltę, neužtikrinus saugių darbo sąlygų lėmusius darbuotojos sveikatos pablogėjimą.

Kaip nurodoma teismo pranešime, po ilgamečio darbo nesaugiomis sąlygomis ligos patvirtinimo aktais moteriai konstatuotos kelios profesinės ligos, dėl kurių ji negrįžtamai neteko 45 proc. darbingumo.

Ieškinį dėl žalos atlyginimo apygardos teismui pateikusi ieškovė teigė, kad visą darbo laiką ji buvo veikiama profesinės rizikos veiksnių, dėl darbo be apsaugos priemonių susirgo profesinėmis ligomis, neteko darbingumo, dėl suprastėjusios sveikatos prarado darbą ir nebegavo pajamų.

Apygardos teismas ieškinį anksčiau tenkino iš dalies ir moteriai iš bendrovės priteisė daugiau nei 27 tūkst. eurų turtinės ir beveik 5 tūkst. eurų neturtinės žalos atlyginimo.

Apeliacinis teismas priteistą neturtinę žalą padidino dvigubai, iki 10 tūkst. eurų, o kompensuotinos turtinės žalos dydį sumažino 928 eurais, ieškovei nepateikus įrodymų, kad gydymui panaudotos tokio dydžio lėšos jos buvo apmokėtos.

Ši nutartis įsiteisėja jos priėmimo dieną. Per tris mėnesius sprendimas gali būti skundžiamas Lietuvos Aukščiausiajam Teismui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas