Paskutinė akcijos diena! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
14:57

Pirmininko pareigas kalėjime jau spėjęs gauti V.Šiliauskas į laisvę veržiasi nepraėjus nė pusmečiui

3 metų 4 mėnesių laisvės atėmimo bausme už rekordinio 260 tūkst. eurų kyšio istorijoje paėmimą vasarį nuteistas buvęs Kauno miesto savivaldybės administracijos direktorius Vilius Šiliauskas, neprabėgus už grotų nė pusmečiui, jau veržiasi į laisvę – prašo jam taikyti lygtinį paleidimą. Tiesa, V.Šiliausko pateikta charakteristika teisėjų neįtikina.
Vilius Šiliauskas Kauno apygardos teisme
Vilius Šiliauskas Kauno apygardos teisme / Teodoro Biliūno / BNS nuotr.

Rugsėjo 30 dieną Kauno apygardos teismas paskelbė verdiktą dėl prašymo taikyti nuteistajam V.Šiliauskui lygtinį paleidimą iš Kauno kalėjimo. Prašymas nebuvo tenkintas, ankstesnio teismo priimtas sprendimas nepakeistas.

„Apylinkės teismas iš esmės įvertino visas lygtinio paleidimo taikymui reikšmingas aplinkybes ir pagrįstai konstatavo, kad nuteistasis dar neatitinka nustatytų lygtinio paleidimo iš laisvės atėmimo vietų įstaigų su intensyvia priežiūra sąlygų“, – rašoma Kauno apygardos teismo nutartyje, kuri įsigalioja nuo jos priėmimo dienos.

Nutartį šiuo klausimu rugsėjo 2 dieną jau buvo priėmęs žemesnės instancijos teismas – Kauno apylinkės teismo Kaišiadorių rūmų teisėja Rasa Balsevičienė, nusprendusi palikti nuteistąjį už grotų.

Sugriežtino nuosprendį

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas