Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Pirmoji diena be vasarinių padangų keliuose buvo skausmingiausia ne vairuotojams

Lapkričio 10 dieną, trečiadienį, pirminiais Lietuvos kelių policijos tarnybos (LKPT) duomenimis, 6 žmonės sužeisti 6-iuose eismo įvykiuose. Tarp nukentėjusiųjų – 5 pėstieji (1 – pėsčiųjų perėjoje, 3 – tamsiuoju paros metu).
Įvykio vietoje
„Opel Zafira Tourer“ po įvykio Pakruojyje. / LKPT nuotr.

Į vieną įvykį pateko ir dviračio vairuotojas. Visi eismo įvykiai fiksuoti miestų gatvėse.

Tamsiuoju paros metu nutiko 3 įvykiai, esant šlapiai kelio dangai – 1.

Apie pusę aštuntos ryto, lyjant, Pakruojyje, Vytauto Didžiojo ir Statybininkų gatvių sankryžoje, degant žaliam šviesoforo signalui į kairę automobiliu „Opel Zafira Tourer“ sukdamas 47 metų vyras kliudė, pirminiais duomenimis, per pėsčiųjų perėją bėgusį pėsčiąjį, kuriam degė raudonas šviesoforo signalas. Per įvykį sužeistas 33 metų vyras.

Per eismo įvykį Pakruojyje sužeistas 33 metų bėgikas, o Tauragėje sužeista 7-erių pėsčioji.

Popietę, Tauragėje, Vytauto gatvėje, iš stovėjimo vietos išvažiuodamas automobilis „Volvo XC60“, vairuojamas 69 metų moters, kliudė ir sužeidė ėjusią 7 metų mergaitę.

Taip pat popietę, Vilniuje, Virbeliškių gatvėje, atbulas važiuodamas krovininis mikroautobusas „Ford Transit“ (iki 3,5 t), vairuojamas 47 metų vyro, kliudė šaligatviu ėjusią pėsčiąją. Nukentėjo ir į ligoninę paguldyta 64 metų moteris.

Apie pusę šeštos vakaro, Vilniuje, Šiaurės gatvėje, 29 metų moters vairuojamas automobilis „Opel Vectra Station Wagon“ tiesioje nuokalnėje partrenkė ir sužeidė per važiuojamąją kelio dalį ėjusį 55 metų vyrą.

Tuo pačiu metu eismo įvykis įvyko ir Radviliškyje. Vytauto Landsbergio-Žemkalnio gatvėje (magistraliniame kelyje A9 Panevėžys–Šiauliai) (apšviestas ruožas), automobilis „Škoda Fabia“, vairuojamas 66 metų moters, partrenkė į važiuojamąją kelio dalį, pirminiais duomenimis, įbėgusį pėsčiąjį. Sužeistas 64 metų vyras (paguldytas į ligoninę).

Vienuoliktą ryto, Kaune, Laisvės alėjos ir Maironio gatvės sankryžoje, 35 metų moters vairuojamas automobilis „Toyota Prius“ susidūrė su dviračiu, kuriuo važiavo ir nukentėjo 30 metų vyras (nuvežtas į ligoninę).

Per parą užregistruoti, pirminiais duomenimis, 56 eismo įvykiai. Dėl neblaivių vairuotojų kaltės – 3 (Vilniuje, Tauragėje, Tauragės rajone (Dapkiškių kaime)). Transporto priemonių susidūrimų su gyvūnais atvejų – 21: Alytuje ir Kaune, Kauno, Kelmės, Klaipėdos, Kretingos (magistraliniame kelyje A11 Šiauliai–Palanga), Pasvalio, Prienų (2), Radviliškio (4), Raseinių, Šiaulių, Šilalės (2), Širvintų, Telšių, Trakų (magistraliniame kelyje A16 Vilnius–Prienai–Marijampolė), Vilniaus rajonuose.

Lietuvos kelių policijos tarnyba motorinių transporto priemonių vairuotojams primena:

  • Nuo lapkričio 10 d. (iki kovo 31 d.) draudžiama eksploatuoti motorines transporto priemones, išskyrus mopedus, motociklus, triračius, visų rūšių keturračius, ir priekabas su vasarinėmis padangomis.

Pastaba. Mopedus, motociklus, triračius, visų rūšių keturračius eksploatuoti su vasarinėmis padangomis draudžiama gruodžio–vasario mėnesiais, taip pat kovo–lapkričio mėnesiais, jeigu bent dalis važiuojamosios dalies, kuria važiuojama, yra apsnigta ar apledėjusi.

  • Dygliuotas padangas galima naudoti nuo lapkričio 1 d. (iki balandžio 10 d.). Naudojant tokias padangas ant automobilio galo turi būti priklijuotas nustatytas skiriamasis ženklas – baltas lygiakraštis trikampis su raudonu apvadu ir padangos dyglio simboliu viduryje.
  • Naudojamų padangų protektoriaus rašto gylis (M1 klasės transporto priemonės) (nuo lapkričio 10 d. iki kovo 31 d.) – ne mažesnis kaip 3,0 mm.
  • Lapkričio–kovo mėnesiais ne gyvenvietėse (automagistralėse ir greitkeliuose) lengvaisiais automobiliais, krovininiais automobiliais, kurių didžiausioji leidžiamoji masė ne didesnė kaip 3,5 t, motociklais ir triračiais leidžiama važiuoti ne didesniu kaip 110 km/val. greičiu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas