Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Planavo „tik apiplėšti“, bet atėmė gyvybę: į teismo suolą – dėl kauniečio prekeivio nužudymo

Kauno apygardos prokuratūroje baigtas ikiteisminis tyrimas ir teismui perduota byla, kurioje du jauni vyrai kaltinami nužudymu veikiant bendrininkų grupėje. Manoma, kad kaltinamieji buvo iš anksto suplanavę kaunietį apiplėšti, tačiau užpuolę nužudė.
Į teismą vedami taksisto nužudymu įtariami jaunuoliai
Asociatyvi iliustracija / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Pusamžis vyras buvo nužudytas šiemet sausį. Jo kūnas su smurto žymėmis rastas Kaune, negyvenamo namo kieme. Automobilis, kuriuo žmogus važinėjo, vėliau rastas apdaužytas miške.

Kriminalistai netrukus nustatė įtariamuosius – 27 metų ir 23 metų anksčiau teistus asmenis. Tyrimo duomenimis, kaltinamieji iš anksto suplanavo apiplėšti vyrą, užsiimantį prekyba naudotais daiktais. Į svetimą negyvenamą namą auką jie įviliojo pasiūlę įsigyti naudotų įrankių. Ten nuvykęs nieko neįtariantis vyras buvo užpultas ir nužudytas.

Aukos kišenėse kaltinamieji rado vos kelis šimtus eurų, nors tikėjosi, kad jis turės daugiau pinigų.

Palikę nužudytąjį nusikaltimo vietoje, jo automobiliu kaltinamieji važinėjosi po miškus, kol sudaužė, vėliau nesėkmingai bandė patekti į aukai priklausančius garažus.

Dėl šio nusikaltimo buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas, kurį atliko Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos sunkių nusikaltimų tyrimo valdybos pareigūnai, o tyrimui vadovavo Kauno apygardos prokuratūros Pirmojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokuroras Vytautas Gataveckas.

Pasak ikiteisminiam tyrimui vadovavusio prokuroro V.Gatavecko, aukos kišenėse kaltinamieji rado vos kelis šimtus eurų, nors tikėjosi, kad jis turės daugiau pinigų.

Baudžiamasis kodeksas už nužudymą iš savanaudiškų paskatų numato laisvės atėmimą nuo 8 iki 20 metų arba iki gyvos galvos.

Byla perduota nagrinėti Kauno apygardos teismui, nurodoma Generalinės prokuratūros Komunikacijos skyriaus pranešime

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito