Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Plastikinių dangtelių važiavęs rusas furgono stoge slėpė kontrabandines cigaretes

Muitinės kriminalinėje tarnyboje ketvirtadienį pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl Rusijos piliečio mėginimo įvežti į Lietuvą cigarečių kontrabandą. Beveik 10 tūkst. pakelių nelegalių rūkalų, paslėptų krovininio automobilio furgono lubose, aptiko Sudargo kelio posto muitininkai.
Krovininis automobilis
Krovininis automobilis / Muitinės kriminalinės tarnybos nuotr.

Muitinės kriminalinė tarnyba praneša, kad apie 2 val. nakties į Sudargo kelio postą iš Rusijos Federacijos Kaliningrado srities krovininiu automobiliu „Mercedes Benz“ atvažiavęs Rusijos pilietis A.S. muitininkams sakėsi vykstąs į Lietuvą paimti plastikinių dangtelių krovinio.

Tačiau detaliai patikrinę automobilį, muitinės pareigūnai furgono lubose surado įrengtą slėptuvę, pilną rusiškų kontrabandinių cigarečių pakelių. Iš viso surasta 9 tūkst. 550 pakelių cigarečių „Jin Ling“ ir „West“ su rusiškomis banderolėmis. Jų vertė su privalomais sumokėti mokesčiais – 75 tūkst. litų.

A.S. buvo sulaikytas, MKT Kauno skyriuje pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl kontrabandos ir pasikėsinimo padaryti nusikalstamą veiką. Vėliau Rusijos piliečiui skirta kardomoji priemonė – piniginis užstatas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas