Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Plungės policija apie rajone įvykusias avarijas: „Į medį, į elektros skydinę, į tvorą ir... nieko“

Kartais įkaušę vairuotojai su automobiliais trankosi kur papuola, tačiau galų gale išsiropščia iš mašinos be menkiausio įbrėžimo, praneša Plungės policija.
Švyturėliai
Švyturėliai / Andriaus Vaitkevičiaus / 15min nuotr.

Kaip rašoma policijos pranešime, štai sausio mėnesį Plungės policija sulaikė 21 neblaivų asmenį prie vairo, kai kurie jų net buvo patekę į avariją, bet rimtos medikų pagalbos neprireikė nė vienam.

Nukentėjo BMW vairuotojas

Kelių policijos poskyrio viršininko Algirdo Puidoko pateiktais duomenimis, pirmąjį metų mėnesį buvo užregistruota 15 eismo įvykių, iš kurių vienas – įskaitinis.

Avarija įvyko sausio 27 d. ryte apie 8 val. 52-ajame kelio Mažeikiai–Plungė–Tauragė kilometre, Truikių kaime.

Automobilio „Opel Zafira“ vairuotojas karklėniškis V.Ž. (gim. 1957 m.), sukdamas į kairę, nepraleido priešais atvažiuojančio automobilio BMW 318, kurį vairavo Platelių seniūnijos Lygiųjų kaimo gyventojas D.K. (gim. 1982 m.).

Mašinoms susidūrus, sužalotas BMW vairuotojas – jam lūžo dešinė ranka. Vyrai buvo blaivūs.

Girti ir pavojingi

Naktį iš sausio 22-osios į 23-iąją, prieš pirmą valandą, neblaivus (0,83 promilės) plungiškis V.M. (gim. 1992 m.), studijuojantis Vilniuje, „raliavo“ S.Nėries gatvėje, kol ties 9-uoju namu su „Audi 90“ užlėkė ant šaligatvio, trenkėsi į medį, paskui – į elektros skydinę, o galop – į metalinę namo tvorą. Jaunuolis liko gyvas ir sveikas, tačiau dabar jo laukia teismas.

Sausio 24-osios popietę, prieš pat 15 valandą, nuslydęs į griovį tvoron trenkėsi ir kitas įkaušęs (1,13 promilės) vairuotojas – varkališkis M.A. (gim. 1966 m.). Vyras „Opel Vectros“ nesuvaldė Plungėje, Paprūdžio gatvėje, ties 28-uoju namu.

Dar vienas neblaivus pilietis „prisidirbo“ sausio 28-osios vakare, apie pusę aštuonių, 92-ajame kelio Šiauliai–Palanga kilometre, ties Kepurėnų kaimu. Įkaušęs ir vairuotojo pažymėjimo neturintis grumbliškis N.S. (1,11 promilės), vairuodamas „Audi A4“, bandė aplenkti ta pačia kryptimi važiuojantį „VW Golf“, tačiau nesėkmingai – automobilį kliudė.

Tiek pastarąją transporto priemonę vairavęs Telšių rajono Ryškėnų kaimo gyventojas V.D., tiek grumbliškis nuskriejo nuo kelio. Žmonės nenukentėjo.

Daugiau nei šimtas KET pažeidėjų

Be avarijų, sausio mėnesį buvo ir kitokių kelių eismo taisyklių pažeidimų – iš viso jų užfiksuota 112. Į šį skaičių pateko 21 neblaivus vairuotojas, aštuoni leistino greičio viršytojai, vienas vairuotojas važiavo neprisisegęs saugos diržo, taip pat policija „prigriebė“ septynis nedrausmingus pėsčiuosius ir kt.

Iš viso pažeidėjams Plungės policija sausio mėn. išrašė baudų už 13 tūkst. 135 litus.

Pėstieji nubausti už tai, kad tamsiu paros metu ėjo be atšvaitų. Bauda – nuo 80 iki 140 Lt. Tiesa, jei pažeidėjas anksčiau už tai nebaustas, jam skiriama 40 litų bauda, bet ją turi sumokėti per 10 dienų. Įspėjimai šiuo atveju netaikomi.

Tarp kitko, pažeidėjai po protokolo surašymo gauna dovanų – atšvaitą. Ir dar – šiuo metu, kai keliuose labai slidu, pėstieji turėtų atidžiau įvertinti situaciją, ar atvažiuojantis automobilis spės sustoti pėsčiajam sugalvojus staiga pereiti gatvę kad ir pėsčiųjų perėjoje.

Bėgliai

Sausio 2-osios vakare, apie 18 valandą, pastebėta, kad Plungėje, ties Stoties gatvės 36-uoju namu, kažkas užkliudė automobilį „Audi A3“ ir iš įvykio vietos pasišalino.

Sausio 4-osios vakare panašiu laiku ties 31-uoju S.Dariaus ir S.Girėno gatvės namu į plungiškio vairuojamo „VW Passat“ galą rėžėsi nenustatytos markės automobilis su angliškais numeriais ir paspruko.

Sausio 31-osios vakare, prieš 23 valandą, prie A. Jucio gatvės 41-ojo namo buvo apibraižytas „Chrysler 300“.

Žmones, mačius šiuos eismo įvykius, policija prašo susisiekti su Plungės r. pareigūnais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai