Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Po netikėto reido Grūto parko zoologijos sode nugaišo puma

Aplinkosaugininkai pradėjo tyrimą dėl galimai neteisėtai laikomos pumos mirties, penktadienį pranešė Aplinkos apsaugos departamentas (AAD) prie Aplinkos ministerijos. Pavianų trijulė ir puma buvo užmigdyti tikrinant, ar jie tinkamai laikomi, o reido vakarą katinių šeimos žinduolė aptvare rasta be gyvybės ženklų.
Puma Karakaso zoologijos sode
Asociatyvi iliustracija: puma zoologijos sode / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Aplinkosaugininkai pradėjo tyrimą dėl galbūt neteisėtai laikytos pumos mirties.

Liepos 29 d. Aplinkos apsaugos departamento (AAD) Alytaus Gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos pareigūnai kartu Lietuvos zoologijos sodo specialistais vykdė UAB „Hesona“ neplaninį patikrinimą, kurio tikslas buvo nustatyti, ar bendrovės voljeruose – puma ir 3 karčiuotieji pavianai yra teisės aktų nustatyta tvarka pažymėti mikroschemomis.

Gyvūnų migdymą vykdė Lietuvos zoologijos sodo specialistai.

Tos pačios dienos vakare UAB „Hesona“ atstovai informavo aplinkosaugininkus, kad bendrovės darbuotojai aptvare aptiko kritusią pumą.

Minėta bendrovė valdo netoli Druskininkų esantį sovietinių skulptūrų parką, kuriame yra ir nedidelis egzotinių gyvūnų sodas.

Aplinkosaugininkai pradėjo tyrimą pumos kritimo priežasčiai nustatyti.

Aplinkos apsaugos departamento pranešime primenama, kad nykstančių ir saugomų gyvūnų ir paukščių rūšių apsauga yra prioritetas visame pasaulyje. Lietuvos aplinkosaugininkai principingai vertina saugomų gyvūnų ir paukščių neteisėtą laikymą, veisimą ir prekybą.

AAD atstovai taip pat primena, kad laikantiems laukinius gyvūnus nelaisvėje reikia laikytis Leidime bei Laukinių gyvūnų naudojimo taisyklėse nustatytų sąlygų.

Įsigijus laikymui aptvaruose, voljeruose ar kituose statiniuose laukinius gyvūnus, būtina turėti jų kilmę (t. y. paėmimo iš gamtinės aplinkos, išveisimo ar įvežimo į Lietuvos Respubliką aplinkybes) ir teisėtą įsigijimą patvirtinančius dokumentus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas