Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
01 02 /20:41

Itin pavojingas gaisras Kauno įmonės teritorijoje – užgesintas: nukentėjo 3 vyrai, įspėti gyventojai

Antradienį apie 14.37 val. Kauno Pramonės pr., teritorijoje, kur veiklą vykdo daug įmonių, nugriaudėjo sprogimas ir kilo gaisras. Pirminiais duomenimis, sprogo acetono cisternos ir kilo gaisras. Ugniagesiai evakavo žmones. Aplinkiniai gyventojai įspėti neatidarinėti langų. Po dviejų valandų ugniagesiai pranešė gaisrą užgesinę, aplinkosaugininkai pradėjo neplaninį tyrimą.

Kaip 15min informavo Kauno priešgaisrinės gelbėjimo valdybos atstovė spaudai Džiuginta Vaitkevičienė, gaisras kilo po sprogimo bendrovės „Dirbtinis pluoštas“ teritorijoje.

Iš pradžių gautas pranešimas, kad sprogimas nuaidėjo Chemijos g. 15A, vėliau patikslintas adresas – Pramonės pr. 4.

„14.37 val. sulaukėme pranešimo, kad po sprogimo atvira liepsna dega 4 aukštų pastatas. Vykdami į vietą ugniagesiai jau puskilometrio atstumu matė juodus dūmus“, – teigė Dž.Vaitkevičienė.

Viduje, pirminiais duomenimis, buvo žmonių, kiek jų išvesta, iš pradžių nebuvo aišku.

Kauno apskrities policijos duomenimis, pasak Dž.Vaitkevičienės, viduje galėjo būti likęs dar vienas žmogus, jo ieškota.

Itin pavojinga dirbti

„Sprogi aplinka, ugniagesiams gelbėtojams itin pavojinga dirbti“, – 15min tikino Dž.Vaitkevičienė.

Ugniagesių teigimu, degė acetonas ir celiuliozė. Šių medžiagų gamykloje gali būti kelios tonos.

Iš aplinkinių įmonių pradėti evakuoti žmonės.

Teodoro Biliūno / BNS nuotr./Kaune gamyklos teritorijoje po sprogimo dega keturių aukštų pastatas
Teodoro Biliūno / BNS nuotr./Kaune gamyklos teritorijoje po sprogimo dega keturių aukštų pastatas

Apie įvykį netrukus pranešė ir Bendrasis pagalbos centras, informavęs, kad sausio 2 dieną 14.38 valandą Bendrajame pagalbos centre skubios pagalbos tarnybų ryšio numeriu 112 gautas pranešimas apie tai, jog Kauno Pramonės g. 4, gamybiniame pastate, įvyko sprogimas, kilo gaisras.

Kaip 15min teigė Kauno apskrities policija, pranešimo sulaukta 14.39 val. Pranešta, kad Chemijos gatvėje Kaune, „Dirbtinio pluošto“ teritorijoje, pastato viduje, galimai įvyko sprogimas. 4 aukštų pastate, pirminiais duomenimis, dega 3 aukštai.

Vietoje netrukus jau dirba 3 policijos pareigūnų ekipažai, jie užtikrino teritorijos perimetro apsaugą.

Iš pradžių grįžo į namus, tuomet kreipėsi į medikus

Informacija apie įvykį perduota ir Kauno greitosios medicinos pagalbos stočiai.

Papildyta 15.49 val. Kauno apskrities policija 15min informavo, kad į gydymo įstaigą išvežti du vyrai, gimę 1994 ir 1996 metais.

Dž.Vaitkevičienės duomenimis, į gydymo įstaigą vienas nukentėjusysis buvo išvežtas dar prieš atvykstant ugniagesiams gelbėtojams (apdegė dešinę plaštaką, kaklą ir veidą, – nustatyti I ir II laipsnio nudegimai), kitas į medikus kreipėsi jau parvykęs į namus – jam skaudėjo visą kūną, vyras apdegęs veidą, nudegė plaukus ir viršutinę galvos dalį.

„Trečias nukentėjusysis apie 15.30 val. atėjo į štabą ir pasisakė, kad jam bloga, nes prisiuostė nuodingų medžiagų. Jam pagalba teikiama vietoje“, – informavo ugniagesių gelbėtojų atstovė.

Gaisras lokalizuotas 15.30 val., tačiau vis dar buvo toliau gesinamas.

Gaisras užgesintas 5 valandą vakaro

Dž.Vaitkevičienės teigimu, 17 val. gaisras buvo užgesintas.

Pirminiais duomenimis, nukentėjo trys žmonės.

Ugniagesių gelbėtojų atstovė BNS pažymėjo, kad įvykus nelaimei, negalima palikti įvykio vietos nepranešus tarnyboms.

„Net maži vaikai mokomi nutikus nelaimei nepalikti įvykio vietos, kad tu būtum suskaičiuotas ir tavęs nereikėtų ieškoti, nes ugniagesiai labai ilgai ieškojo dingusio žmogaus, kuris išvažiavo namo“, – stebėjosi Dž.Vaitkevičienė.

Ragina neatidarinėti langų

Kauno savivaldybė savo paskyroje „Facebook“ praneša, kad Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) specialistai gyventojus ragina vengti gaisravietės vietos ir neatidarinėtų langų.

Artimiausiu metu bus paimti aplinkos oro ir nuotekų mėginiai lakiųjų organinių junginių tyrimams, taip pat bus atliekamas oro taršos modeliavimas.

Gavus rezultatus bus sprendžiama, ar būtina atlikti tyrimus visuomeninėse ir gyvenamosiose patalpose. Kauniečiai apie tai bus informuoti.

VIDEO: Po sprogimo Kaune kilo gaisras įmonės teritorijoje – ugniagesiai gelbėtojai dirba itin pavojingomis sąlygomis

Sudegė apie 6,5 kub. m tirpalo

Papildyta 17.30 val. Kaip praneša Aplinkos apsaugos departamentas, likvidavus gaisrą, įvykio vietoje dirba aplinkosaugininkai.

„Dirbtinio pluošto“ teritorijos UAB „DP Acetate“ įmonėje kilusio gaisro metu, pareigūnams pateiktais duomenimi, sudegė apie 6,5 kub. m tirpalo, sumaišyto su acetonu.

Kaip antradienio vakarą informavo ugniagesiai gelbėtojai, gaisro metu 1 aukšte apdegė medžio celiuliozės maišytuvai, degė 3 celiuliozės talpyklos iš 8, įmontuotos pastato konstrukcijose.

Pirmame aukšte buvo 10 t celiuliozės. 3 aukšte buvo talpyklos su 30 kub. m acetono, ir 5 aukšte 52 kub. m acetono. Šios talpyklos liko nepažeistos.

Nuo karščio deformavosi pastato konstrukcijos tarp 1 ir 2 aukštų. Aprūko ir liko aplietos 3 aukštų patalpos, išdužo dalis langų. Pastatas priklauso „DP Acetate“.

Iš viso evakuoti 8 žmonės.

Pažeidimų nenustatė

Aplinkos apsaugos departamentas pradeda neplaninį „DP Acetate“ patikrinimą.

Praeitų metų gruodžio 8 d. Aplinkos apsaugos departamentas atliko bendrovės „DP Acetate“ planinį išplėstinį patikrinimą, kurio metu aplinkosauginių pažeidimų nenustatyta.

Tąkart tikrinta gamybos metu susidarančių nuotekų, atliekų ir oro taršos valdymas.

Bendrovė „DP Acetate“ turi taršos leidimą.

Pagrindinė jos veikla – dirbtinio pluošto siūlų gamyba iš acetilceliuliozės pluošto tirpinant jį acetone ir vėliau įrengimais filtruojant ir formuojant siūlus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas