Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
09 26 /13:05

Policija ir tėvai atskleidė daugiau detalių apie Vilniuje berniuko pagrobimu įtariamą moterį

Trečiadienio vakarą Vilniuje, „Akropolyje“ buvo pagrobtas vaikas. Kol jo mama buvo užėjusi į parduotuvę, 6 metų berniuką iš prekybos centro išsivedė senyvo amžiaus moteris. Po intensyvių paieškų vaikas ir įtariamoji rasti Vilniuje, viename iš Verkių gatvės daugiabučių. Vaiko pagrobimu įtariama moteris buvo sulaikyta, o berniukas perduotas tėvams. Policija ketvirtadienio rytą atskleidė daugiau šio rezonansinio nusikaltimo detalių.

Tiesiog išsivedė iš prekybos centro

Ketvirtadienį ryte policijos pareigūnai atskleidė daugiau detalių apie šį įvykį. Nustatyta, kad berniuką Vilniaus „Akropolio“ prekybos centre pagrobė 57 metų moteris. 1967-aisiais metais gimusi įtariamoji iki šio įvykio policijai žinoma nebuvo.

Apie 16 val. motina „Zara“ parduotuvėje dairėsi prekių, o berniukas sėdėjo žaislinėje mašinoje šalia parduotuvės. Kai moteris maždaug po dešimties minučių grįžo, vaiko nebebuvo. Ji nedelsdama kreipėsi į apsaugą. Atsukus vaizdo kamerų įrašus paaiškėjo, kad berniuką už rankos nusivedė pagyvenusi moteris. Ji vaiką nusivedė link autobusų stotelės. Prieš 18 val. tėvai kreipėsi į policiją. Iškart vaiko paieškai buvo mestos gausios pareigūnų pajėgos.

Lukas Balandis / BNS nuotr./Daugiabutyje rastas iš „Akropolio“ pagrobtas vaikas
Lukas Balandis / BNS nuotr./Daugiabutyje rastas iš „Akropolio“ pagrobtas vaikas

Turi sveikatos problemų

Įtariama pagrobėja trečiadienio vakarą buvo sulaikyta. Intensyvios paieškos truko pora valandų.

Praėjus 48 val. laikino sulaikymo terminui bus sprendžiama dėl tolimesnių kardomųjų priemonių skyrimo, kadangi pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl vaiko pagrobimo. Už tai gresia laisvės atėmimas iki aštuonerių metų. Proceso metu paaiškės ir tai, ar moteris yra pakaltinama ir galėjo suvokti savo veiksmus.

Policijos departamento atstovas Ramūnas Matonis trečiadienio rytą LRT radijui sakė, kad iš įtariamosios namų pareigūnų paimtas vaikas buvo sveikas, nusiskundimų dėl sveikatos būklės neturėjo. „Vaikas jaučiasi gerai, jis sveikatos nusiskundimų neturėjo, atrodė irgi puikiai, jokio pavojaus jam nėra“, – teigė R.Matonis.

Moteris po sulaikymo paguldyta į ligoninę.

Galbūt tos sveikatos problemos ir lėmė, kad ji ryžosi tokiam žingsniui

„Kiek matyti iš moters elgesio, ji nėra visiškai adekvati, turinti sveikatos problemų, todėl šiuo metu yra paguldyta į ligoninę. Galbūt tos sveikatos problemos ir lėmė, kad ji ryžosi tokiam žingsniui“, – LRT radijui sakė R.Matonis.

Pasak Ramūno Matonio, daugiau detalių apie tai, kaip vaikas iš „Akropolio“ atsirado įtariamosios bute, Verkių gatvės daugiabutyje paaiškės tyrimo metu.

Anot jo, moters vedamas vaikas nesipriešino, buvo ramus, tad aplinkiniams nekilo jokių įtarimų. Surasti ją padėjo visuomenės informacija. „Moteris paėmė jį už rankos ir išsivedė. Kadangi vaikas nesipriešino, aplinkiniams nekilo jokio įtarimo, kad vaiką išsiveda svetima moteris“, – pasakojo Policijos departamento atstovas.

„Moteris buvo atpažinta, nustatyta jos asmenybė, jos gyvenamoji vieta ir bute kartu su ja buvo rastas vaikas. Iš tiesų norėčiau labai padėkoti visuomenei. Jau ne pirmą kartą pastebime, kad ypač tokiais jautriais vaikų dingimo atvejais žmonės yra labai aktyvūs, teikia turimą informaciją. Ji buvo labai naudinga. Tėvai irgi greitai kreipėsi į policiją, buvo peržiūrėtos vaizdo kameros ir per porą valandų vaikas buvo rastas“, – sakė R.Matonis.

Nes ką man dar pasakė policininkas. Kai jis paklausė jos, tai kam ji jį pagrobė ar parsivedėt – atsakymas: tai mano anūkas. Ta prasme, pasitikinčiai visiškai. Jūs iš šono išgirstumėte, sakytumėt, kad tikrai močiutė čia. Tai, ko gero, stotelėje, kai žmonės pradėjo reaguoti, ji tiesiog aiškino, kad tai mano anūkas, kokios problemos, ko norit iš mūsų, vedu neklaužadą

Pagrobto vaiko tėvas portalui tv3.lt atskleidė, ką sakė moteris, paklausta policijos pareigūno, kodėl išsivedė vaiką. „Tai mano anūkas“, – esą atsakė ji.

Anot vyro, moteris vaiką į savo namus vežė keliais autobusais, jis jos namuose prabuvo ilgiau nei pora valandų. Berniuko tėvas tv3.lt teigė, kad pareigūnai išlaužė duris, vaikas rastas sėdintis ant lovos. Pasak tėvo, moters bute buvo prikaupta daug visokių daiktų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas