Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Policija krėtė šiauliečio butą, garažą, mašinas ir stengėsi nepamesti galutinio skaičiaus: 22 824

Iš šešėlio į dienos šviesą ištraukta nelegalių rūkalų, kurių vertė siekia beveik šimtą tūkstančių eurų, pažymima Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato (VPK) Komunikacijos poskyrio trečiadienį paviešintame pranešime.

Šiaulių apskrities policijos Ekonominių nusikaltimų tyrimo valdybos pareigūnai, kontroliuojantys neteisėtus akcizais apmokestinamų prekių srautus, kovo 4-osios vakare demaskavo nelegaliu keliu į Šiaulius rūkalų prisivežusį 63 metų vyrą.

Šiaulių rajone, Aleksandrijoje, policijos pareigūnai sustabdė V.Matulionio gatve važiavusį mikroautobusą „Ford Transit“.

Transporto priemonės gale buvo prikrauta dėžių, kurias atidarę, tikrintojai išvydo Lietuvos Respublikos banderolėmis nepaženklintų cigarečių pakelius.

Iš viso transporto priemonėje buvo gabenama 3000 pakelių „Fest“. Dėl neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas ir atliktos kratos su automobilio vairuotoju siejamuose objektuose.

Ir visur buvo rasta kontrabandinių rūkalų: jo bute – 14, kieme stovėjusiame automobilyje „Ford Focus“ – 140, o garaže – 19 670 cigarečių pakelių, nepaženklintų Lietuvos Respublikos banderolėmis.

Iš viso iš šešėlio pareigūnai ištraukė šiauliečio neteisėtai įgytus 22 824 pakelius rūkalų, kurių bendra vertė siekia beveik 100 tūkstančių eurų.

Įtariama, kad cigaretės buvo skirtos parduoti nelegalioje rinkoje.

Vyras pripažino, kad žino, jog Lietuvos Respublikoje fiziniams asmenims draudžiama gabenti ir laikyti tabako gaminius, nepaženklintus Lietuvos Respublikos Vyriausybės nustatyta tvarka, nes už analogišką veiką 2023 metų vasarį yra jau baustas.

Šių metų vasario 1 d. pareigūnai jo bute buvo radę 90 pakelių kontrabandinių cigarečių. Rūkalai buvo konfiskuoti, o jų savininkui pradėta administracinė teisena ir skirta 400 eurų bauda, kuri pakeista 80 val. viešųjų darbų.

Vasario 1 d. pareigūnai jo bute jau buvo radę 90 pakelių kontrabandinių cigarečių.

Dabar neteisėtai laikomų cigarečių kiekis žymiai didesnis, tad šiauliečiui pradėtas ikiteisminis tyrimas ir dėl neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis pareikštas įtarimas.

Tam, kas pažeisdamas nustatytą tvarką įgijo, laikė, gabeno, siuntė, naudojo ar realizavo akcizais apmokestinamas prekes, kurių vertė viršija 250 MGL dydžio sumą, gresia bauda arba laisvės atėmimas iki aštuonerių metų

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas