Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Policija pradėjo teiseną dėl M.Maldeikio įžeidinėjimo mitinge prie Seimo

Vilniaus apskrities policijos 3-iojo policijos komisariato pareigūnai trečiadienį pradėjo dar dvi administracines eisenas dėl mitingų prie Seimo ir Vyriausybės. Tai – antroji ir trečioji teisenos pradėtos dėl šiomis dienos sostinėje vykstančių mitingų. Pirmoji teisena dėl susirinkimų įstatymo pažeidimų buvo pradėta dar antradienį.
Protesto akimirka
Protesto akimirka / Arno Strumilos / 15min nuotr.

Kaip pranešė Policijos departamentas, viena teisena buvo pradėta įvertinus antradienį kilusią situaciją, kai su mitinguotojais pasikalbėti atėjęs parlamentaras Matas Maldeikis buvo įžeidinėjamas ir viešai keikiamas.

Šiuo atveju policija pradėjo administracinę teiseną dėl viešosios tvarkos pažeidimo.

Administracinių nusižengimų kodeksas už tokį pažeidimą (necenzūriniai žodžiai ar gestai viešosiose vietose, įžeidžiamas kibimas prie žmonių, kiti tyčiniai veiksmai, kuriais siekiama pažeisti viešąją tvarką ir žmonių rimtį) numato baudą nuo 30 iki 140 eurų.

Dar viena teisena pradėta dėl galimo susirinkimų įstatymo pažeidimo, kadangi dalyviai, neturėdami leidimo, susibūrė į vieną, didesnę nei 15 asmenų grupę, dalyvavo bendroje eisenoje ir tuo pažeidė nustatytus reikalavimus. Už tai gresia bauda nuo 140 iki 600 eurų.

Trečiadienį taip pat pranešta, kad policija pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl galimo neapykantos kurstymo ir valstybės simbolio išniekinimo, po to, kai 1995 metais gimęs vaikinas į mitingą prie Vyriausybės atsinešė Lietuvos vėliavą su įžeidžiančiu užrašu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito