Su 15 diena! Metinė prenumerata vos 7,99 Eur+DOVANA
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
10:46 /12:19

Policija skelbia naujienas dėl Lenkijoje nušauto lietuvio: įtariamasis suimtas, konfliktas kilo dėl pinigų

Rugpjūčio vidury šalia Varšuvos esančioje Vulka Kosovska gyvenvietėje buvo nušautas Lietuvos pilietis. Konfliktas įvyko vietos prekybos centro patalpose. Dabar pranešama, kad byla juda į priekį – sulaikytųjų skaičius siekia 12, trys vyrai – Rusijos ir Kinijos piliečiai – suimti. Konfliktas, kaip teigiama, įvyko dėl pinigų ir lietuvis nebuvo atsitiktinė auka.
Temos: 2 Nužudymas Lenkija

Iš karto po nusikaltimo Lenkijos žiniasklaidoje skambėjo versijos, kad tai galėjo būti nusikalstamų grupuočių susidūrimas, o lietuvis tikrai nebuvęs atsitiktinė auka.

Kaip teigia Lenkijos sostinės policija, 42-ejų Lietuvos pilietį su šautine žaizda iš nusikaltimo vietos išvežė du kartu su juo buvę Rusijos piliečiai. Iš pradžių ketinę patys nugabenti į ligoninę, vis dėlto pakeliui jie sužeistąjį perdavė greitosios pagalbos medikams, tačiau šiems nepavyko išgelbėti vyro gyvybės.

Praėjus dviem mėnesiams Lenkijos sostinės policijos komendantūra skelbia apie bylos eigą. Padedami kolegų iš vaivadijos policijos Poznanėje Varšuvos pareigūnai praneša nustatę šaulio tapatybę ir jį sulaikę – tai 37 metų Kinijos pilietis, žinomas pseudonimu „AFU“.

Lenkijos policijos nuotr./Sulaikytas Lenkijoje lietuvį nušovęs Kinijos pilietis
Lenkijos policijos nuotr./Sulaikytas Lenkijoje lietuvį nušovęs Kinijos pilietis

Iš viso byloje buvo sulaikyta 12 žmonių. Prokuratūros prašymu teismas tris vyrus leido suimti trims mėnesiams – tai Rusijos ir Kinijos piliečiai.

Šovusio į lietuvį tapatybė buvo nustatyta greitai, tačiau nužudymu įtariamas 37-erių Kinijos pilietis nuo teisėsaugos slapstėsi. Jo nusikaltimų sąrašas ir iki šiol buvo ilgas – anksčiau jis teistas už plėšimą, ginklo ar kito pavojingo daikto panaudojimą, įsilaužimą ir disponavimą narkotinėmis medžiagomis.

„Pirminė tyrimo medžiaga leido daryti prielaidą, kad sulaikyti Rusijos piliečiai, atvykę su nukentėjusiuoju, pažinojo nusikaltėlį. Vaizdo įrašų analizė ir turimi parodymai patvirtino jų ryšį su aprašytu įvykiu, todėl jie buvo sulaikyti, pagrįstai įtariant bendrininkavimu, tačiau tolesnio tyrimo metu tai buvo atmesta.

Vykdant plačią Sostinės policijos, padedant Poznanės policijos pareigūnams, operaciją, buvo nustatytas ir sulaikytas 37-erių Kinijos pilietis. Vyras yra įtariamas nušovęs Lietuvos pilietį patalpose Vulkoje Kosovskoje. Iš viso byloje policija sulaikė 12 žmonių“, – teigiama Lenkijos policijos pranešime.

Lenkijos policijos nuotr./Sulaikytas Lenkijoje lietuvį nušovęs Kinijos pilietis
Lenkijos policijos nuotr./Sulaikytas Lenkijoje lietuvį nušovęs Kinijos pilietis

Kaip teigiama policijos pranešime, trys vyrai, tarp kurių buvo ir mirtinai sužalotas Lietuvos pilietis, atvyko į įvykio vietą norėdami atgauti anksčiau pavogtus pinigus – 100 tūkst. zlotų (23,3 tūkst. eurų). Bandymai nebuvo sėkmingi ir baigėsi kruvinai bei tragiškai Lietuvos piliečiui.

Wp.pl skelbia ir kitas galimas pinigų kilmės versijas. Esą kinui galėjusi būti suteikta paskola, kurios jis laiku negrąžino, kad trys vyrai - du Rusijos ir vienas Lietuvos piliečiai - atvyko pinigų atsiimti. Taip pat esama gandų apie neva iš seifo pavogtą tokią sumą pinigų.

Portalas taip pat skelbia, kad Lietuvos pilietis iki šiol reikalų su teisėsauga neturėjo.

Daugiau detalių apie šią istoriją Lenkijos policija nepateikia, tačiau neigia, kad tai galėjo būti nusikalstamų grupuočių santykių aiškinimasis.

VIDEO: Suimtas Lenkijoje lietuvį nušovęs Kinijos pilietis

Žmogžudyste įtariamam kinui gresia įkalinimas nuo 8 iki 25 metų arba net iki gyvos galvos. Jis suimtas trims mėnesiams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant