Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Policija suskaičiavo, kiek neblaivių vairuotojų šalyje sučiupta per Kalėdas

Lietuvos kelių policijos tarnyba dar prieš šventes skelbė apie tai, kad Kalėdų dienomis pareigūnai vykdys griežtesnę vairuotojų blaivumo kontrolę. Tačiau atsirado tokių vairuotojų, kurie spjovė į kelių eismo taisykles ir pareigūnų perspėjimus bei vis tiek sėdo prie vairo išgėrę bei buvo sučiupti.
Reido akimirka
Reidas (asociatyvi nuotr.) / Tomo Markelevičiaus / 15min nuotr.

Kaip skelbia Lietuvos kelių policijos tarnyba, iš viso Lietuvoje per ilgąjį savaitgalį buvo pradėtos 89 administracinių nusižengimų bylų teisenos vairuotojams, kuriems buvo nustatytas iki 1,5 promilės girtumas. Dar 56 vairuotojams gresia baudžiamoji atsakomybė, nes jiems nustatyta daugiau nei 1,5 promilės.

Pirmąją Kalėdų dieną Vilniaus apskrityje vairuotojų blaivumo kontrolę vykdė 8 LKPT pareigūnai su 4 tarnybiniais automobiliais. Jie patikrino 680 transporto priemonių ir išaiškino keturis Kelių eismo taisyklių pažeidimus.

Antrąją Kalėdų dieną 14 pareigūnų dirbo Kauno ir Alytaus apskrityse, patikrino panašų skaičių automobilių ir nustatė 25 KET pažeidimus.

Vairuotojų blaivumo kontrolę Lietuvoje vykdė ir atskirų policijos komisariatų pareigūnai.

Per ilgąjį savaitgalį (23-26 d. ) įvyko 26 eismo įvykiai, per kuriuos 4 žmonės žuvo, 29 buvo sužeisti. 3 eismo įvykiai įvyko dėl neblaivių transporto vairuotojų kaltės. Girtų vairuotojų sukeltų avarijų metu žuvo 2 žmonės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi