Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti

Policijos generalinis komisaras pasakė, ką mano apie kaltinimus ginkluotą moterį nušovusiam pareigūnui

Vilniaus apygardos prokuratūra perdavė teismui baudžiamąją bylą, kurioje kaltinimai nužudymu viršijus įgaliojimus pareikšti Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnui.
Renatas Požėla
Renatas Požėla / Pauliaus Peleckio / BNS nuotr.

Apie šį įvykį ir pareigūnui mestus kaltinimus pasisakė ir Lietuvos policijos generalinis komisaras Renatas Požėla.

„Po šiandien paskelbtos Generalinės prokuratūros informacijos, kad teismas spręs, ar policijos pareigūnas neviršijo būtinosios ginties ribų, noriu pasakyti – esu įsitikinęs, kad pareigūnas vykdė duotą priesaiką – ginti kiekvieną pilietį, kuriam gresia realus pavojus ir šaunamasis ginklas buvo paskutinė priemonė, saugant save ir medikus nuo realios grėsmės.

Pareigūnas nebus paliktas vienas – ir toliau užtikrinsime tiek teisinę, tiek kitą pareigūnui reikalingą pagalbą, siekdami apginti jo teisėtus interesus, užtikrinti kokybišką gynybą Vidaus tarnybos statuto ir kitų teisės aktų nustatytais pagrindais“, – pranešime teigė Renatas Požėla.

Anksčiau komentuodamas šį įvykį R.Požela prisiminė ir Telšiuose įvykusią tragediją, kai peiliu mirtinai buvo sužalotas policijos pareigūnas.

„Tuometinis kritikuojančių choras piktinosi, kad pareigūnas turi ginklą ir bijo jį naudoti. Dabar pareigūnas kaltinamas pertekliniu specialiųjų priemonių naudojimu“, – įvykio atgarsius prisiminė Lietuvos policijos vadovas.

Neišnaudojo kitų galimybių

Prokuratūros pranešime teigiama, kad ikiteisminio tyrimo metu buvo surinkti objektyvūs ir detalūs duomenys apie faktines šio tragiško įvykio aplinkybes, gauti liudytojų parodymai, įvairių sričių specialistų, ekspertų išvados, analizuoti aktualūs pareigūnų veiklą reglamentuojantys teisės aktai bei kiti reikšmingi duomenys.

Kaltinamajame akte nurodoma, kad siekdamas sulaikyti asmenį pareigūnas neišnaudojo visų jo turėtų galimybių veikti kitaip, klaidingai įvertino būtinosios ginties situaciją ir panaudojo šaunamąjį ginklą nesant neišvengiamo pavojaus jo ar kitų asmenų gyvybei bei sveikatai, todėl moters žūtis kvalifikuotina kaip nužudymas.

Pasitiko agresyvi ir ginkluota moteris

Tyrimo metu nustatyta, kad tą dieną Vilniaus apskrities VPK pareigūnų ekipažas gavo Operatyvaus valdymo skyriaus pranešimą apie moters keliamą grėsmę greitosios medicininės pagalbos brigados medikams.

Apie 14.50 val. atvykę į privataus gyvenamojo namo kiemą Vilniaus rajone, policijos pareigūnai sutiko ten jų laukusią greitosios medicininės pagalbos brigadą, kuri informavo apie moters elgesį ir jos sveikatos būklę. Į iškvietimo vietą atvyko ir antras policijos ekipažas.

Moteris greitosios medicinos pagalbos paramedikus puolė kastuvu, apdaužė jų tarnybinį automobilį.

Medikai tuomet paprašė pareigūnų pagalbos. Jiems atvykus moteris čiupo peilį ir sužeidė vieną iš pareigūnų. Sulaikant moterį pareigūnai panaudojo visas priemones – dujas, elektroimpulsinį prietaisą, tačiau moteris ir toliau kėlė grėsmę laikydama peilį ir artėdama pareigūnų link.

Tuomet vienas iš pareigūnų panaudojo tarnybinį ginklą bei moterį peršovė. Viena iš penkių kulkų buvo mirtina. Moteris mirė vietoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Reklama
Liepos 3 d. šeimos su vaikais PLC „Mega“ pramogaus nemokamai
Reklama
Naujos programėlės „Joiner App“ vartotojai atskleidė, kaip pasikeitė jų gyvenimai
Užsisakykite
15min naujienlaiškius