Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 12 14 /15:09

Policijos vadas reiškia paramą pareigūnui: jei nušauta moteris būtų nudūrusi pareigūną ar mediką, kokie būtų komentarai?

Gruodžio 12 d. Lietuvą sukrėtė neeilinis įvykis, kurio metu Vilniaus apskrities Vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai, atvykę iškvietime nurodytu adresu Vilniaus rajone, panaudojo tarnybinį šaunamąjį ginklą ir mirtinai sužalojo moterį. Dėl šio įvykio pradėtas ikiteisminis tyrimas, o ketvirtadienį spaudos konferenciją surengė Policijos departamentas.

Panaudojo ginklą

Itin retai pasitaikantis tarnybinio ginklo panaudojimo prieš žmogų atvejis nutiko tuomet, kai medikai antradienį gavo pranešimą, jog Vilniaus rajone, Baraškų kaime, moteriai sutriko sveikata. Ten nuvykę jie patyrė moters išpuolį – ši greitosios medicinos pagalbos paramedikus puolė kastuvu, apdaužė jų tarnybinį automobilį.

Medikai tuomet paprašė pareigūnų pagalbos. Jiems atvykus moteris čiupo peilį ir sužeidė vieną iš pareigūnų. Sulaikant moterį pareigūnai panaudojo visas priemones – dujas, elektroimpulsinį prietaisą, tačiau moteris ir toliau kėlė grėsmę laikydama peilį ir artėdama pareigūnų link.

Tuomet vienas iš pareigūnų panaudojo tarnybinį ginklą bei moterį peršovė. Viena iš penkių kulkų buvo mirtina. Moteris mirė vietoje.

R.Požėla: „Šį kartą žuvo mūsų klientas“

Dėl įvykio pradėtas tarnybinis patikrinimas, taip pat ikiteisminis tyrimas dėl nužudymo ir galimo piktnaudžiavimo. Pasak policijos atstovų, tai yra standartiniai veiksmai po tarnybinio ginklo panaudojimo.

Plačiau apie įvykį ir jo detales, neatskleidžiant ikiteisminio tyrimo informacijos, Policijos departamentas nusprendė papasakoti surengtoje spaudos konferencijoje.

„Deja, reikia pasakyti, kad ne visi santykiai tarp policijos ir tarp mūsų klientų, įvardykime taip, pasibaigia vienaip ar kitaip išsprendus problemą. Deja, kartais nutinka įvykiai, kai žūva tiek mūsų klientai, tiek policijos pareigūnai. Šį kartą žuvo mūsų klientas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas