Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Policininkės paglostytas biržietis įsidrąsino – padegė sumuštos sugyventinės vaiko vežimėlį

Kalčiausia liko biržietė policininkė – Laima Zazienė nuteista dėl netinkamo tarnybinių pareigų atlikimo.
Konfliktas
Asociatyvi iliustracija: smurtas / 123rf.com nuotr.

Biržų rajono apylinkės teismas paskelbė apkaltinamąjį nuosprendį baudžiamojoje byloje, kurioje 38 metų Biržų rajono policijos komisariato tyrėja L.Zazienė buvo kaltinama dėl nusikalstamo nerūpestingumo netinkamai atlikusi tarnybines pareigas.

Ikiteisminio tyrimo duomenimis, šiemet vasarį tarnybos metu L.Zazienė ir kartu budėjusi kolegė buvo iškviestos į daugiabutį Biržuose. Policija gavo jaunos moters pagalbos prašymą – ji telefonu pranešė, kad buvęs sugyventinis ją išvakarėse sumušė, o dabar atėjęs neblaivus grasina atimti mažametį vaiką.

Viena iš atvykusių policininkių akivaizdžiai palaikė smurtautojo pusę.

Į įvykio vietą nuvykusios pareigūnės rado tik neblaivų vyrą su vaiku ant kelių. Jo buvusi sugyventinė, mažamečio motina, namo sugrįžo tik išvydusi policininkes, nes išsigandusi slėpėsi pas kaimynus.

Nukentėjusioji vėliau pasakojo, kad viena iš atvykusių policininkių, L.Zazienė, akivaizdžiai palaikė smurtautojo pusę. Nors moteris jai paaiškino, kad išvakarėse sugyventinis prieš ją smurtavo ir parodė mėlynes, pareigūnė į tai nereagavo, teigė, kad vakar ir reikėjo kviesti policiją.

Policininkės jokių veiksmų smurtautojo atžvilgiu nesiėmė. Palaukusios, kol jis iš buvusios sugyventinės namų pasišalins, pareigūnės pasiūlė jai užsirakinti duris ir jo neįsileisti, o pačios išvyko.

Su L.Zaziene tądien patruliavusi policininkė ikiteisminį tyrimą atliekantiems pareigūnams teigė, kad nepritarė kolegės elgesiui, tačiau jai prieštarauti nedrįsusi, nes L.Zazienė buvo ekipažo vyresnioji, turinti daugiau patirties.

Sugrįžusios į policijos komisariatą jos dokumentuose pažymėjo, kad informacija dėl smurto artimoje aplinkoje nepasitvirtino.

Po policijos ekipažo išvykimo praėjus maždaug 2 valandoms, užsiliepsnojo pareigūnų pagalbos prašiusios biržietės sandėliukas, esantis namo kieme. Sandėliuke laikomą vaiko vežimėlį padegė buvęs sugyventinis. Jei ne kaimynų pastabumas, gaisro pasekmės galėjo būti tragiškos – šie laiku pastebėjo iš sandėliuko rūkstančius dūmus ir liepsnas nuslopino.

Ikiteisminį tyrimą šioje byloje atliko Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato Imuniteto skyriaus pareigūnai, o jiems vadovavo Panevėžio apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras Robertas Diksa, rašoma penktadienį Generalinės prokuratūros paviešintame pranešime.

Prokuroro R.Diksos nuomone, dėl teisiamosios veiksmų žalos patyrė ne tik policijos pagalbos ieškojusi moteris, tačiau ir valstybė, policija. „Mano nuomone, dėl tyrėjos veiksmų ne tik nukentėjo moters turtas, bet ir geras policijos pareigūnų vardas. Nesulaikius neblaivaus smurtautojo, jam atsirado galimybė daryti naują nusikalstamą veiką – sunaikinti svetimą turtą visuotinai pavojingu būdu ir tuo pačiu buvo suduotas smūgis visuomenės pasitikėjimui policija“, – sakė prokuroras.

Biržų rajono apylinkės teismas gruodžio 21 dieną L.Zazienę pripažino kalta dėl netinkamo tarnybinių pareigų atlikimo ir skyrė jai 40 MGL dydžio (1 tūkst. 506 eur) dydžio baudą.

Smurtautojas K.Š. kitoje byloje irgi buvo pripažintas kaltu dėl sandėliuko padegimo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito