Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Insultą patyrusį H.Daktarą pareigūnai saugo net nuo žmonos: „Neleidžia į palatą“

Iki gyvos galvos Pravieniškių pataisos namuose kalintis Henrikas Daktaras trečiadienį atsidūrė Kauno klinikose. Aiškėja, kad jis patyrė insultą. Jo žmona Ramutė nerimauja: pareigūnai net neleidžia jai pamatyti vyro. Taip pat moteris tikina girdėjusi, kad ketinama kuo greičiau H.Daktarą uždaryti atgal už grotų, nors dėl to gali kilti grėsmė jo sveikatai, galbūt netgi gyvybei.
H.Daktaro „apsauga“ ir Ramutė Daktarienė
H.Daktaro „apsauga“ ir Ramutė Daktarienė / Mariaus Vizbaro / 15min nuotr.

Anot R.Daktarienės, jos vyrą jau seniai kamavo aukštas spaudimas, o Laisvės atėmimo vietų ligoninėje neužtikrinama pakankama medicininė pagalba.

„Taip atsitiko nuo aukšto kraujospūdžio. Nerimą kelia tai, kuo viskas pasibaigs“, – Kauno klinikose susirinkusiems žurnalistams sakė ji ir pridūrė, kad jo būklė ir dabar nėra gera.

Mariaus Vizbaro / 15min nuotr./Henrikas Daktaras paguldytas Kauno klinikose
Mariaus Vizbaro / 15min nuotr./Henrikas Daktaras paguldytas Kauno klinikose

Moteris apie vyro būklę sužinojo tik iškamantinėjusi gydytojus, nors ir jie kalbėjo nenoriai.

„Mums informacijos neteikia, politika yra tokia. Ryte paklausus, kaip sveikata, mums atsakė, kad pareigūnai uždraudė su mumis kalbėti ir teikti informaciją“, – kalbėjo R.Daktarienė.

Ji ketvirtadienį buvo nuvykusi pas Pravieniškių pataisos namų vadovą Dainių Sušinską, bet jis neleido žmonai pamatyti H.Daktaro.

„Situacija tokia, kad nei vakar, nei šiandien į palatą įeiti neleidžia. Buvau nuvažiavusi pas Pravieniškių vadovą leidimo, nes tai priklauso nuo jo. Sakė, kad ne, gal rytoj“, – sakė R.Daktarienė.

Mariaus Vizbaro / 15min nuotr./Henrikas Daktaras paguldytas Kauno klinikose
Mariaus Vizbaro / 15min nuotr./Henrikas Daktaras paguldytas Kauno klinikose

Jos teigimu, didžiausią nerimą jai kelia iš gydytojų girdėtos kalbos, kad pareigūnai jau šiandien arba rytoj norėtų H.Daktarą sugrąžinti atgal už grotų.

„Kiek teko kalbėti su gydytojais, neduok Dieve, jei nepablogės, su šita liga mažiausiai savaitę reikalingas stebėjimas ir gydymas, – kalbėjo R.Daktarienė. – Dėsim visas pastangas, kad jis liktų čia. Tikiuosi gydytojai išlaikys Hipokrato priesaiką ir nekapituliuos. Nerimaučiau, jei jis atsidurtų Laisvės atėmimo vietų ligoninėje, tai būtų pražūtis su šia liga.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas