Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pradėtas tyrimas dėl planų Alytaus senamiestyje statyti daugiaaukščius pastatus

Kauno apygardos prokuratūros Viešojo intereso gynimo skyriaus (VIGS) prokurorai, reaguodami į žiniasklaidoje pasirodžiusią informaciją apie bandymus keisti Alytaus bendrąjį planą ir miesto centre leisti statyti penkiaaukščius pastatus, inicijavo tyrimą dėl galimo viešojo intereso pažeidimo.
Alytus
Alytus / Teodoro Biliūno / BNS nuotr.

Kaip skelbiama Lietuvos Respublikos prokuratūros pranešime spaudai, viešojoje erdvėje rugsėjo 11 dieną buvo paskelbta informacija apie tai, kad Alytaus miesto savivaldybė galimai neteisėtai siūlo pakeisti Alytaus miesto bendrąjį planą, didinant leidžiamą statinių aukštingumą senajame Alytaus bulvarinių gatvių kvartale tarp Birutės–Margio ir Pulko gatvių.

Publikacijoje yra kvestionuojamas tokio aukštingumo minėtoje teritorijoje keitimo teisėtumas.

„Alytaus naujienos“ rašė, kad Aly­taus ben­dro­jo pla­no ko­re­ga­vi­mas jau du kar­tus bu­vo vie­šai svars­to­mas su gy­ven­to­jais. An­tro svars­ty­mo me­u di­džiau­sio gy­ven­to­jų pa­si­prie­ši­ni­mo su­lau­kė se­no­jo­je Aly­taus da­ly­je, Mar­gio ir Bi­ru­tės gat­vė­se, nu­ma­to­mas keis­ti čia sta­ty­ti­nų gy­ve­na­mų­jų na­mų aukš­tin­gu­mas nuo dvie­jų, tri­jų aukš­tų iki pen­kių aukš­tų.

Pas­ta­ruo­ju me­tu no­ras sta­ty­ti to­kio aukš­čio gy­ve­na­muo­sius na­mus mi­nė­to­je mies­to da­ly­je at­si­dū­rė tarp dvie­jų ug­nių: pla­no ko­rek­ci­jų ren­gė­jai siū­lo at­si­žvelg­ti į gy­ven­to­jų iš­sa­ky­tą nuo­mo­nę ir is­to­ri­nė­je mies­to da­ly­je ne­nu­ma­ty­ti pen­kia­aukš­čių gy­ve­na­mų­jų na­mų sta­ty­bos, o sa­vi­val­dy­bė su žmo­nių iš­sa­ky­ta nuo­mo­ne ne­su­tin­ka, siū­lo į ją neat­si­žvelg­ti.

Kauno apygardos prokuratūros VIGS prokurorai nutarė, kad yra tikslinga pradėti tyrimą, siekiant nustatyti, ar nėra pažeidžiamas viešasis interesas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito